Нагірний Карабах
Re: Нагірний Карабах
Зав'язується новий вузол в цьому регіоні http://aze.az/news_armyane_reshili_otkryt_82064.html
Грузинські експерти прогнозують ще одну війну з РФ у випадку ескалації Карабахського конфлікту. http://www.regnum.ru/news/1568267.html
Грузинські експерти прогнозують ще одну війну з РФ у випадку ескалації Карабахського конфлікту. http://www.regnum.ru/news/1568267.html
Щоб загинути за країну смертю героя багато розуму не потрібно, значно розумніше зробити так, щоб смертю героя за свою країну загинув солдат противника.
Ну, якщо РФ вирішить напасти на Азербайджан, то логічнішим буде прорив до НКР через територію Азербайджану з Дагестану та Чечні. Бо втягувати у війну ще і Грузію для РФ буде дорогим задоволенням - адже тоді запалає весь Кавказ, а цей шматок буде завеликим навіть для РФ.
Тобто теоретично РФ може почати війну на Кавказі, в Україні та Прибалтиці одночасно. Та чи вистачить для цього ресурсів.
Тобто теоретично РФ може почати війну на Кавказі, в Україні та Прибалтиці одночасно. Та чи вистачить для цього ресурсів.
Відкрито нападати на Азербайджан Росія не буде, бо це спровокує відповідну відповідь зі сторони Туреччини. На разі мова йде про підтримку Арменії (свого стратегічного партнера) у разі початку бойових дій. Саме для цього росіяни тримають військово-повітряну базу та засоби ППО на території цієї країни, тільки наявність цих сил та засобів в регіоні на теперішній момент стримує розв’язання даного конфлікту силовими засобами.jamert писав:Ну, якщо РФ вирішить напасти на Азербайджан, то логічнішим буде прорив до НКР через територію Азербайджану з Дагестану та Чечні. Бо втягувати у війну ще і Грузію для РФ буде дорогим задоволенням - адже тоді запалає весь Кавказ, а цей шматок буде завеликим навіть для РФ.
Але якщо війну таки буде розпочато, то з боку РФ було б доцільно перекинути в той регіон додаткові авіаційні з’єднання, а можливо і підрозділи СВ у якості "миротворчого контингенту".
Передислокація цих сил та засобів через територію Азербайджану неможлива, так як це акт відкритої агресії про наслідки якого я вже писав та й це більш проблематично з військової точки зору, так як ЗС Азербайджану набагато потужніші ніж ЗС Грузії, тому шлях через Грузію з Північної Осетії досить логічний.
Щоб загинути за країну смертю героя багато розуму не потрібно, значно розумніше зробити так, щоб смертю героя за свою країну загинув солдат противника.
Ну, по-перше, будь-яке перекидання сухопутних військ РФ, та навіть і авіації на територію Азербайджану, в т.ч. І НКР, однозначно буде сприйнято в Баку і Анкарі як відкрита агресія. Приховати цей факт не вдасться - адже занадто сильно вірмени не схожі на росіян (в тому числі і чеченців-осетинів-інгушів). Повірте я знаю про що говорю, бо сам вірменин (за батьком) і перші 9 років свого життя я був практично по всьому Кавказу.Alexeizin писав:Відкрито нападати на Азербайджан Росія не буде, бо це спровокує відповідну відповідь зі сторони Туреччини. На разі мова йде про підтримку Арменії (свого стратегічного партнера) у разі початку бойових дій. Саме для цього росіяни тримають військово-повітряну базу та засоби ППО на території цієї країни, тільки наявність цих сил та засобів в регіоні на теперішній момент стримує розв’язання даного конфлікту силовими засобами.jamert писав:Ну, якщо РФ вирішить напасти на Азербайджан, то логічнішим буде прорив до НКР через територію Азербайджану з Дагестану та Чечні. Бо втягувати у війну ще і Грузію для РФ буде дорогим задоволенням - адже тоді запалає весь Кавказ, а цей шматок буде завеликим навіть для РФ.
Але якщо війну таки буде розпочато, то з боку РФ було б доцільно перекинути в той регіон додаткові авіаційні з’єднання, а можливо і підрозділи СВ у якості "миротворчого контингенту".
Передислокація цих сил та засобів через територію Азербайджану неможлива, так як це акт відкритої агресії про наслідки якого я вже писав та й це більш проблематично з військової точки зору, так як ЗС Азербайджану набагато потужніші ніж ЗС Грузії, тому шлях через Грузію з Північної Осетії досить логічний.
Тому фактично в цьому аспекті РФ стоїть перед вибором - або війна тільки з Азербайджаном, або ще й з Грузією. Більше того, якщо російські війська все-таки вдернуться на територію Грузії то Тбілісі може запросити для гарантій безпеки турецькі війська, які, я думаю, радо передислокуються в Грузію для отримання більшої можливості допомоги Азербайджану. А це вже серйозна війна.
Зараз на території Вірменії знаходяться російські війська які відкрито здійснюють протиповітряне прикриття ЗС Вірменії і заявляють, що будуть діяти так і далі у разі збройного конфлікту з будь якою державою. Чому зараз Баку і Анкара не сприймає це як відкриту агресію?jamert писав: Ну, по-перше, будь-яке перекидання сухопутних військ РФ, та навіть і авіації на територію Азербайджану, в т.ч. І НКР, однозначно буде сприйнято в Баку і Анкарі як відкрита агресія. Приховати цей факт не вдасться - адже занадто сильно вірмени не схожі на росіян (в тому числі і чеченців-осетинів-інгушів).
Під час придністровського конфлікту РФ не була в стані війни з Молдовою, але допомогу ПМР у тому числі і військову надавала. Росія запросто може надавати не тільки війьськову допомогу, але навіть вести бойові дії на користь однієї з сторін прикриванеючись миротворчою діяльністю, як вона це робила неодноразово.jamert писав: Тому фактично в цьому аспекті РФ стоїть перед вибором - або війна тільки з Азербайджаном, або ще й з Грузією.
Звернення Тбілісі до Анкари з проханням окупації країни це утопія.jamert писав: Більше того, якщо російські війська все-таки вдернуться на територію Грузії то Тбілісі може запросити для гарантій безпеки турецькі війська, які, я думаю, радо передислокуються в Грузію для отримання більшої можливості допомоги Азербайджану. А це вже серйозна війна.
Правильно. Вони знаходяться на території ВІРМЕНІЇ, а не НКР, який Азербайджан вважає своєю територією. А я казав про розміщення військових частин на території АЗЕРБАЙДЖАНУ, включно з НКР. Що з цього незрозуміло?Alexeizin писав: Зараз на території Вірменії знаходяться російські війська які відкрито здійснюють протиповітряне прикриття ЗС Вірменії і заявляють, що будуть діяти так і далі у разі збройного конфлікту з будь якою державою. Чому зараз Баку і Анкара не сприймає це як відкриту агресію?
Здається я також зрозуміло висловлювався коли казав, що у разі конфлікту вони будуть діяти в інтересах ЗС Вірменії і про це Баку попереджений у першу чергу.jamert писав: Правильно. Вони знаходяться на території ВІРМЕНІЇ, а не НКР, який Азербайджан вважає своєю територією. А я казав про розміщення військових частин на території АЗЕРБАЙДЖАНУ, включно з НКР. Що з цього незрозуміло?
Вы все забываете рассмотреть "маленький" стратегический момент.
НКР контролирует не только свои территории, но и захваченные у Азербайджана в процессе войны.
И вряд ли, набирающий силу и вес Азербайджан оставит все это как есть.
НКР контролирует не только свои территории, но и захваченные у Азербайджана в процессе войны.
И вряд ли, набирающий силу и вес Азербайджан оставит все это как есть.
Ситуація на лінії зіткнення азербайджанських та вірменських військ загострилася, обидві сторони несуть втрати - міноборони Азербайджану http://www.trend.az/news/karabakh/2177920.html
- guliaypole
шикарно!!
На Армению, как на члена ОДКБ распространяются все положения Устава ОДКБ, и в случае нанесения военного удара по Армении эти нормы, несомненно, вступят в действие.
і далі:
Нагорный Карабах позиционирует себя, как независимое государство, а не как часть Армении. Как независимое государство Нагорный Карабах не является членом Организации Договора о Коллективной Безопасности, поэтому, на него не распространяется юрисдикция ОДКБ
http://aspekty.net/2013/v-sluchae-voenn ... t-erevanu/
На Армению, как на члена ОДКБ распространяются все положения Устава ОДКБ, и в случае нанесения военного удара по Армении эти нормы, несомненно, вступят в действие.
і далі:
Нагорный Карабах позиционирует себя, как независимое государство, а не как часть Армении. Как независимое государство Нагорный Карабах не является членом Организации Договора о Коллективной Безопасности, поэтому, на него не распространяется юрисдикция ОДКБ
http://aspekty.net/2013/v-sluchae-voenn ... t-erevanu/
Ми ховаєм в кишені тютюн про запас, Номери телефонів, ключі, амулети
І крізь сльози не бачимо власних облич, І крізь сміх не уміємо просто радіти...
І крізь сльози не бачимо власних облич, І крізь сміх не уміємо просто радіти...