fbpx

Сирія

В позицію цунгцванга заганяють саме себе союзники асада. До цього московити закликали всіх іноземних військових покинути Сирію, крім російських звичайно. І ось оголошена Іранська позиція, яка суперечить російський: іранські ополчення залишаються на сирійській території. Причому спікер МЗС Ірану Бахрам Касемі заявив, що присутність Ірану буде продовжуватися до моменту поки офіційний Дамаск буде цього бажати.  Більше того, іранські збройні сили будуть знаходитися в Сирії поки звідки не вийдуть турецькі та американські війська.Так що, політичні потуги ху#ла лишилися проігнорованими не лише прозахідною коаліцією. Всіх переграв, ну-ну.

Туреччина збільшує кількісно військовий контингент на вже обладнаних обсерваційних пунктах. В селище Ас-Сарман зайшла чергова колона з технікою. Не без пригод. Турецький MRAP Kirpi був підірваний на СВП біля міста Хаккарі. Без втрат. Спека полегшує завдання асадитам. Сільськогосподарські угіддя у рівнинах провінції Дараа палають через високі температури. Алеппо-Ідліб: Палають угіддя внаслідок артилерійських обстрілів і в Хамі. Сирійська армія обстрілює з артилерії село Аль-Акнаві на заході Хами. Невідомі бойовики на півдні Алеппо вбили двох членів Тахрір Аль-Шам.

Ісламська держава (ISIS): Провінція Дейр Ез-Зор: Французькі  артилеристи підтримують наступ Сирійських демократичних сил в провінції Дейр Ез-Зор. Місцеві повідомляють про розгортання шістьох батарей. Там же, кажуть що місцева міліція досягла успіху проти ІД на сході н.п.Сус. Вбито Абдула Саттар Фарес аль-Ані, одного з керівників ІД, внаслідок бомбардування ВПС міжнародної коаліції.

Ярмук: Сьогодні всю увагу пригорнуто до півдня Дамаску. Ще вчора питання евакуації бойовиків ІДІЛ та їх сімей було відкрито. І вже сьогодні з ранку перші автобуси з родинами джихадистів, пораненими бойовиками (в основному з ампутаціями) покинули табір Ярмук.  Евакуація відрізнялася від тих, що проходили раніше. Солдати САА пропускали по 30-й вулиці автобуси через блок-пост ісламістів. В перші автобуси сіли родини тих хто вже загинув. Потім решта. За різними оцінками з повного оточення вийшли від 1500 до 2300 бойовиків. Останні мають покинути південь Дамаску до ранку завтра. Пункт їх призначення – сирійська пустеля, район Бадійа-Ель-Шам. САА потроху займає територію, що звільнилася. Але частина ісламістів оголосила себе смертниками та відмовилася покидати район табору Ярмук. Орієнтовно їх близько 100 осіб. Сирійська армія нагадала, що святкове 48-годинне припинення вогню закінчується сьогодні по обіді. Тому після його закінчення військова операція продовжиться.

На вже зачищену територію під виглядом військової поліції заходить рос.гвардія. Вже патрулюють вулиці Бабіля, Бейт Сахема та Ялди на півдні Дамаску. На головному фото – види «мирного» за версією рашаЗМІ району Ярмук. Далі буде…

Сирія