fbpx

Китай готує власну версію стелс-есмінця? Загадковий корабель-тримаран з американськими конструктивними поглядами

Азія Китай (КНР) Світ Суднобудування Флот

Зображення з нечітким контуром невідомого корабля з’явилися у просторах китайських соціальних мереж, які згодом були опубліковані в «Twitter» та низки мілітарних порталів, у тому числі на сайті Naval News.

Розмите фото зразка, що зовнішнім виглядом нагадує есмінець класу «Zumwalt» ВМФ США, вимальовується в серпанку, де за ним — гірська берегова лінія з кранами.

Досить не є зрозумілим, що за корабель на фото, чи корабель це взагалі, а не макет для випробувань, ким та де було зроблене фото. Опис, поданий в оригінальних публікаціях, повідомляє, що це тестовий зразок для випробувань.

Яким би не був висновок, стає зрозумілим той факт, що Китайські військово-морські архітектори зацікавилися футуристичними формами корпусів і запропонували власні версії військових кораблів-тримаранів. Можливо, це може бути випробування однієї з таких концепцій.

Можемо помітити, що невідомий корабель поєднує в собі клиноподібну носову частину корпусу і хвильоріз та велику коробчасту надбудовою з похилими сторонами, як на «Zumwalt». Проте китайське судно може мати виносні опори, як у тримарана, встановлені в кормовій частині корпусу. Така схема також «запозичена», скоріш за все, у безпілотного судна «Sea Hunter» (USV) ВМФ США.

До цього Китай уже створював власну копію «Сі Хантера». Цей тримаран з’явився у вересні 2020 року (перші згадки з’явилися у серпні 2019 року).

Він був побудований на невеликій верфі «Jiang Tongfang New Shipbuilding Co., Ltd.» на річці Янцзи, яка зазвичай не залучається у побудові великих проєктів для потреб Китайського флоту.

Азія Китай (КНР) Світ Суднобудування Флот