fbpx
Новий відбір стартував у Гостомелі

Останні публікації автора

Новий відбір стартував у Гостомелі

Бригада швидкого реагування НГУ поновила відбір на контрактну службу. Я вирішив пробігтися разом з пацанами, щоб порівняти цю програму відбору з тією, в якій я сам узяв участь 5 років тому.

Перша відмінність у тому, що цього разу відбір проходять і строковики, і цивільні. Раніше вважалося, що усі строковики мають достатні морально-вольові якості, тому вони “автоматом” зараховувалися у Бригаду, через що ми згодом зіштовхнулися з рядом проблем. По-друге, мехводи і технарі мають власні критерії відбору, а для піхоти додалися загальновійськові нормативи і спаринги.

Випереджаючи любителів “бояна” про двох вояків, які розгубили усе своє спорядження і вступили в рукопашну, хочу сказати, що робота у спарингу чудово розкриває психологію і характер кандидата. До речі, психологи дуже професійно попрацювали, виявивши кандидатів із нестійкою психікою.

Вцілому, програма відбору займає два дні. В перший день у кандидатів приймають фізичні нормативи – нічого понадлюдського, головне зрозуміти, чи здатний кандидат витримувати елементарні навантаження. Складаються психологічні тести – їх кілька видів і кандидати здають їх протягом двох днів. Після здавання нормативів кандидати вирушають на полігон Старе, де відбувається перевірка їхніх морально-вольових якостей і командної взаємодії. Нічні підйоми по тривозі, складання психологічних тестів, а зранку – десятикілометровий марш-кидок зі смугами перешкод. Ось тут у повній мірі розкриваються лідерські якості або приховані вади кожного кандидата в “гостомельські леви”.

Ми з Максом були б хреновими прес-офіцерами, якби не зняли відео з відбору. Маю сказати, що бігати “супутничком” навколо кандидатів і знімати їх з різних ракурсів – та ще розвага, тому ці 10 км легко перетворилися десь у 15. І це найголовниша причина, чому прес-офіцер бойової бригади не може бути дрищом))

 

Останні публікації автора