fbpx
Прем’єри “Татра” на IDEX
Андрій Харук Андрій Харук Військовий історик, доктор історичних наук, професор кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Прем’єри “Татра” на IDEX

IDEX Tatra Автотехніка ОАЕ Світ Чехія

Ось цю красуню представила “Татра” на цьогорічному салоні IDEX в Абу-Дабі. Це важкий позашляховик – логістичний транспортер з лінійки Force 8×8 – розвиток відомої і поширеної родини Т815.

Що ми бачимо на фото? Перш за все, нову “довгу” кабіну з інтегральним бронюванням – власний продукт “Татри” (раніше виробник співпрацював в галузі броньованих кабін з чеською фірмою SVOS та ізраїльською Plasan).

Характерна риса – збільшена висота кабіни (“високий” дах), що додає внутрішнього об’єму і спрощує особовому складу роботу в бронежилетах. На даху – люк, на якому можна змонтувати турель з кулеметом; можливий також монтаж дистанційно керованої кулеметної установки.

Сталева вантажна платформа вміщає до восьми стандартних палет НАТО, а ззаду знаходиться шеститонний гідравлічний маніпулятор. Повна маса автомобіля становить 38 тонн, а вантажопідйомність – майже 20 тонн.

Чого не видно на фото? Класична “татрівська” хребтова рама. Шестициліндровий рядний дизель рідинного охолодження Cummins потужністю 441 к.с. Повністю автоматична шестиступінчата коробка передач Allison серії 4500.

Двовісне шасі TATRA родини Force 4x4

А це – ще один “татрівський” продукт, презентований в Абу-Дабі. Двовісне шасі родини Force 4×4, призначене для встановлення броньованих кузовів класу MRAP. Допустима повна маса – 19 тонн. Дизель Cummins потужністю 329 к.с. Автоматична коробка передач Allison серії 3200.

САУ Dita

САУ “Діта” (детальніше про неї можете прочитати тут) демонструвалась на стенді “Екскалібур Армі”. Вона теж базується на шасі “Татри”.

Хотсь бачив на цьогорічному IDEXі КрАЗ?

IDEX Tatra Автотехніка ОАЕ Світ Чехія