fbpx

Президент оголосить війну Збройним силам?

Ми всі чекаємо чи підтвердиться інформація про намір Генпрокуратури звинувачувати когось за спробу проходу ВМС через Керченську протоку. Чи поставить ця влада знак дорівнює між “чинити опір Росії” і “вчиняти злочин”.

Вражає причина яку цей режим обирає, щоб “закрити” попередників.

“Державною зрадою” хочуть назвати прохід українських катерів вздовж узбережжя українського Криму через українську Керченську протоку. Яку державу представляють ті, хто насмілюється називати це “державною зрадою”? Точно Україну? Що далі? Кримінальні справи проти військових, які відвойовували український Донбас у 2014 році? Провели вже експертизу скільки збитків було завдано державі в результаті бойових дій?

Командувача Військово-морських сил хочуть звинуватити за те, що він робив в тих умовах максимум того, що взагалі Україна могла робити для посилення своїх позицій на Азові. А що тепер на це Міністерство оборони, Генеральний штаб, офіцери? Мотивує? Як думаєте, якщо завтра хтось отримає наказ на дії співставні з переходом з Одеси до Маріуполя його виконають? Чи саботуватимуть, як це робили в Криму у 2014?

 

Все це вкладається в логіку стратегії Росії. Показати, що чинити їй опір безглуздо і за це прийде покарання. В стійло, хохли?! Чи може в обмін на таку кримінальну справу Путін погодився відпустити полонених моряків? Якщо це відбувається з благословення президента це не просто політичні репресії. Це оголошена війна Збройним силам України.