fbpx

Що важливо знати про тестування бронеплит до «Корсарів»?

Бронежилет Випробування Україна

Нещодавно в ЗМІ були опубліковані матеріали щодо результатів балістичних випробувань бронежилетів «Корсар М3с-1-4». З зазначених матеріалів привертає увагу опублікована компанією «Балістика» інформація, згідно якої бронежилети 2018 року виробництва забезпечують заявлений 4-й рівень захисту тільки у разі використання бронеплит виключно разом з балістичним пакетом.

Бронежилети ЗСУ

В публікації говориться, що у випадку використання бронеплит окремо, вони можуть пробиватися патроном 7Н10 калібру 5,45х39 (маркування ПП) до автомату АК-74, тобто зазначена плита є плитою типу ICW.

Сучасні виробники балістичного захисту виробляють плити двох типів – STA (Stand alone amour – захист забезпечує броня сама по собі) та ICW (in conjunction with armor– захист забезпечує броня разом з іншим типом захисту).

Відмінності зазначених типів плит полягають у наступному: STA плити забезпечують заявлений захист без будь-яких додаткових видів захисту, а тому є товстішими, та, відповідно, важчими. ICW плити забезпечують заявлений захист лише разом із іншим балістичним захистом, а саме, як у випадку з бронежилетами «Корсар М3с-1-4», за умови що така плита використовується разом із м’яким балістичним пакетом бронежилета, який зупиняє рештки поражаючих елементів які все ж змогли пробити бронеплиту.

Завдяки цьому ICW плити є тоншими та їх вага є меншою ніж STA плит. Серед військовослужбовців ЗСУ, у спекотну пору року, розповсюдженим явищем є використання бронеплит від бронежилетів «Корсар М3с-1-4» окремо у плитоносках без м’якого балістичного захисту.

Таким чином, ICW плита використовується як STA, що може призводити до ураження військовослужбовців. З метою уникнення такого ураження, при використанні плит в плитоносках окремо від бронежилетів «Корсар М3с-1-4», необхідно додатково з тильної сторони плити розміщувати м’який балістичний захист.

Щодо стійкості бронеплит 4-го рівню захисту до розповсюджених у снайперів російської армії патронів які не входять до переліку яким проводиться перевірка на відповідність бронезахисту ДСТУ, пропонуємо ознайомитися з наступними відео:

Бронежилет Випробування Україна