fbpx
120-та механізована бригада Білорусі отримала російські БТР-82А

120-та механізована бригада Білорусі отримала російські БТР-82А

Білорусь Бронетехніка БТР-82 Європа Світ Сусіди

Бронетранспортери БТР-82А російського виробництва надійшли до 120-ї механізованої бригади збройних сил Білорусі.

Про це інформує Мілітарний.

На стройовому плацу 120-ї окремої гвардійської механізованої бригади збройних сил Білорусі, 1 грудня, пройшов ритуал вручення особовому складу нової бронетехніки.

БТР-82А надійшли на озброєння 339-го окремого мотострілецького батальйону мехбригади, повідомили у пресслужбі міноборони Білорусі.

Екіпажі отримали формуляри від техніки. Після проходження урочистим маршем особовий склад завантажився у БТР-82А та у складі механізованої колони відбув до місць зберігання техніки.

На початку жовтня, аналогічну бронетехніку отримали військовослужбовці 6-ї окремої гвардійської механізованої бригади збройних сил Білорусі.

Партія БТР-82А та БРЕМ-К на шасі БТР-80 з Росії для Білорусі. Вересень 2021. Фото: МО Білорусі

Першу велику партію бронетранспортерів БТР-82А та БРЕМ-К на шасі БТР-80 до Білорусі було відправлено з Росії наприкінці вересня. Бронетехніка виробництва АТ «Арзамасский машиностроительный завод», прибула на залізничну станцію Озерищі в Мінську.

Тоді було повідомлено, що основна частина техніки надійде на озброєння 120-ї окремої механізованої бригади. Кілька одиниць бронетехніки отримає 72-й Об’єднаний навчальний центр та Військова академія Білорусі.

За даними пресслужби міноборони Білорусі, переозброєння проходить в плановому порядку для заміни гусеничної броньованої техніки механізованих бригад на колісну.

БТР-82 – це глибока модернізація радянського бронетранспортера БТР-80, що отримала нову башту з 30-мм гарматою 2А72. Розроблений і виробляється на АТ «Арзамасский машиностроительный завод» у Росії.

Бронетранспортер призначений для транспортування підрозділів, їх вогневої підтримки в бою, знищення живої сили, протитанкових засобів і легкоброньованої ворожої техніки.

Корпус бронетранспортера є модернізованим корпусом БТР-80. Він забезпечує розміщення відділення десанту, подолання водних перешкод, захист від зброї масового ураження. Протикульове бронювання корпусу і башти, забезпечує захист від куль стрілецької зброї та осколків мін і снарядів.

Білорусь Бронетехніка БТР-82 Європа Світ Сусіди