fbpx
Авіакрило Нацгвардії США перевозить Ми-17В-5 для України

Авіакрило Нацгвардії США перевозить Ми-17В-5 для України

Авіація Військова допомога Гелікоптери Ми-8/17/171 США Україна Україна-США

Підрозділ Повітряних сил Національної гвардії Західної Вірджинії займається перевезенням для України авіації.

Про це йдеться у повідомлені Служби розповсюдження візуальної інформації оборони США.

167-е повітряне крило (167th Airlift Wing) має у своєму розпорядженні військово-транспортні літаки C-17 «Globemaster III».

У вантажній кабіні С-17 можна розмістити танк M1A1 або M1A2, бойову машину піхоти M2 або M3 «Bradley», вантажівки загальною масою до 45 т (по дві в ряд), джипи (по три в ряд), 155-мм самохідну артилерійську установку M109, до трьох бойових вертольотів AH-64, до 18 контейнерів 463L з вантажем.

Їх літаки розташовані на базі Повітряних Сил США «Shepherd Field» у Західній Вірджинії, але гелікоптери для України вони забирають з бази «Davis–Monthan», що штаті Аризона.

Ми-17В-5 з номером "754" для України завантажується у літак C-17 ПС США в Аризоні. Травень 2022. США. Фото: 167th Airlift Wing

Потім військово-транспортні літаки C-17 «Globemaster III» прямують до аеропорту міста Сляч, що у Словаччині.

Надалі «афганські» гелікоптери Ми-17В-5 вже прямують до України.

«Ми-17 — один із 16 гелікоптерів та безлічі інших систем озброєння, які Сполучені Штати передають українським військовим», – йдеться у повідомлені військових США.

Нагадаємо, Збройні Сили України вже почали експлуатацію гелікоптерів Ми-17 російського виробництва, які передані Сполученими Штатами.

Гелікоптер російського виробництва Ми-17 на озброєнні Збройних Сил України. Травень 2022. Кадр з відео від ЗСУ

13 квітня США повідомляли про пакет допомоги Україні на 800 млн доларів, до якого входили 11 гелікоптерів.

Сполучені Штати надають Україні авіатехніку, яка раніше належала або призначалася Повітряним силам Афганістану, яких більше не існує.

Близько двох десятків гелікоптерів типу Ми-8/17 колишніх Повітряних сил Афганістану знаходилися за межами цієї країни, і їхня доля залишалася невідомою. У січні колишню авіацію Повітряних сил Афганістану у Сполучених Штатах звозили на одну військову базу в Аризоні.

Авіація Військова допомога Гелікоптери Ми-8/17/171 США Україна Україна-США