fbpx
19 бригада Польщі отримала перші ЗРК Poprad

19 бригада Польщі отримала перші ЗРК Poprad

Європа Закупівлі ЗРК ЗРК Poprad Польща ППО та ПРО Сусіди

19 механізована бригада збройних сил Польщі отримала на озброєння перші три ЗРК Poprad.

Про це пише Polska Zbrojna.

Їх доставили до зенітного ракетного підрозділу частини декілька тижнів тому.

Зараз особовий склад ознайомлюється з новими системами та отримує навички в експлуатації зенітними ракетними комплексами Poprad у виробника.

Наступним етапом підготовки стане профільна підготовка у навчальному центрі протиповітряної оборони Польщі у Кошаліні, де бійці опановуватимуть досвід від частин, що раніше отримали Poprad на озброєння.

До розрахунку зенітного ракетного комплексу Poprad входить двоє осіб – водій та командир. Вони обидва можуть керувати роботою установки.

Зенітний ракетний підрозділ 19 механізованої бригади має отримати ще шість ЗРК Poprad для заміни переносних зенітних ракетних комплексів та спарених зенітних артилерійських установок ЗУ-23.

Угода на постачання для польської армії зенітних ракетних комплексів ближньої дії Poprad була укладена 16 грудня 2015 року, згідно з домовленістю має надійти 77 одиниць. Вартість угоди – 1,083 млрд злотих (273 млн доларів).

ЗРК Popad

Графік постачання розписаний щорічно:

  • у 2018 році – 14 комплексів
  • у 2019 та 2020 році – по 22 одиниці
  • у 2021 році – 19 комплексів
Виносний пульт управління ЗРК Popad

Самохідна пускова установка зенітного ракетного комплексу Poprad розміщена на шасі броньованої машини Zubr з колісною формулою 4х4 від польського підприємства AMZ Kutno. Максимальна дальність ураження цілі – 5,5 км, а висота – 3,5 км. Швидкість цілі – до 400 м/с.

Озброєння пускової – чотири керовані ракети Grom від однойменного переносного зенітного ракетного комплексу, також пускова установка оснащена оптичною електронною станцією здатною здійснювати автоматичне виявлення та супроводження цілі, а також лазерним далекоміром та системою розпізнавання «свій-чужий»

Пускова установка установка ЗРК у похідному положенні розміщується в середині кузова машини, а у бойове встановлюється за допомогою спеціального гідравлічного приводу.

Європа Закупівлі ЗРК ЗРК Poprad Польща ППО та ПРО Сусіди