fbpx
23 полк армії Польщі продовжує переозброєння на САУ Krab

23 полк армії Польщі продовжує переозброєння на САУ Krab

Артилерія Балтія Європа Закупівлі Польща САУ САУ KRAB Сусіди

23 артилерійський полк зі складу 11-ї Любуської бронетанкової кавалерійської дивізії армії Польщі продовжує переозброєння на 155-мм САУ Krab.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Польщі.

Днями військова частина отримала нову партію самохідних артилерійських установок з чотирьох одиниць та двох машин управління.

Наприкінці жовтня до підрозділу надійшов повний батарейний комплект з восьми 155-мм самохідних артилерійських установок та трьох машин управління.

До кінця року очікується ще одна поставка партії 155-мм самохідних артилерійських установок Krab.

Нова партія машин управління вогнем артилерії для 23 артполку ЗС Польщі

На подібні системи вже переозброїлись по одному самохідному артилерійському дивізіону 5-го Лубуського артилерійського полку 12-ї Щецінської механізованої дивізії та 11-го Мазурського артилерійського полку 16-ї Померанської механізованої дивізії.

Контракт на виробництво чотирьох дивізіонних комплектів (по три батареї в кожному, тобто по 24 машини у дивізіоні) був підписаний у грудні 2016-го року на загальну суму у 4,5 млрд злотих (близько 920 млн доларів США).

155-мм самохідна артилерійська установка Krab – це найпотужніша гармата на озброєнні польської армії. Вона може вражати цілі на відстані у 40 км зі швидкострільністю до 6 пострілів за хвилину. Екіпаж бойової машини – 5 бійців, її вага – близько 50 тонн.

Самохідна артилерійська установка Krab 23 артполку ЗС Польщі

САУ Krab має польську ліцензійну башту від британської САУ AS-90 зі стволом калібру 155 мм довжиною у 52 калібри, та шасі від корейського САУ K9 Thunder виробництва Samsung Techwin.

На службі у військах вони замінюють 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» та у перспективі на них буде переведено і ті підрозділи, що зараз озброєні 152-мм САУ vz.77 «Дана» чехословацього виробництва.

Також до польської армії надходять 120-мм самохідні артилерійські установки Rak, котрі виготовляються у Польщі.

Самохідний міномет Rak калібром 120-мм призначений для знищення живої сили противника, броньованих цілей та укріплень. Він використовує колісне шасі SMK 120. Екіпаж складається з 4-х осіб.

Артилерія Балтія Європа Закупівлі Польща САУ САУ KRAB Сусіди