fbpx
28-ма бригада витягне судно Delfi з води

28-ма бригада витягне судно Delfi з води

28 бригада ЗСУ Одещина Сухопутні війська ЗСУ Україна Утилізація суден та кораблів

28-ма окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу Сухопутних військ ЗСУ витягне судно Delfi з води поблизу населеного пункту Чорноморське.

Про це повідомляє АрміяInform.

До операції буде залучено 3 броньовані гусеничні тягачі БТС-4 та 2 колісні тягачі МАЗ та КрАЗ з тралами, а також особовий склад військової частини.

Завдання військових, перемістити танкер на берег.

– Операція дуже непроста у технічному виконанні, потребує точних й неквапливих дій. Через те, що військова техніка універсальна і її призначення може бути не лише військовим, а й гуманітарним, то ми прийшли на допомогу. На разі ми вже на завершальному етапі операції, чекаємо, поки судно доставлять до Чорноморська і розпочнемо роботу – повідомили в бригаді.

Судно Delfi сіло на мілину поблизу одеського пляжу ще 22 листопада 2019, тоді ж Водолазна школа ВМС взяла участь в порятунку екіпажа танкеру.

Вони оперативно організували рятувальну операцію, висадились на аварійне судно і, не дивлячись на штормове море, безпечно евакуювали екіпаж.

Згодом до ліквідації наслідків аварії танкеру Delfi було залучено Військово-Морські Сили ЗС України – плавзасоби займалися збиранням і локалізацією бруду та сміття на морській поверхні біля затонулого судна.

Танкер Delfi поблизу одеського пляжу

Нещодавно танкер вдалось транспортувати у напрямку міста Чорноморськ де вже спецтехніка та особовий склад ЗСУ, а саме 28-ма механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу, витягне судно Delfi з води.

Найімовірніше після того розпочнеться процес утилізації цивільного судна від якого відмовився колишній власник і тому весь процес з його підйому та транспортування було покладено на державу.

28 бригада ЗСУ Одещина Сухопутні війська ЗСУ Україна Утилізація суден та кораблів