fbpx
57 бригаду оснастили БМП-2 з модулем «Парус»

57 бригаду оснастили БМП-2 з модулем «Парус»

57 бригада ЗСУ БМП-2 Бронетехніка Модернізація Україна

57 мотопіхотна бригада отримала на озброєння модернізовану БМП-2 з дистанційно керованим бойовим модулем БМ-7 «Парус»

Кадри нової техніки оприлюднила пресслужба бригади.

Оновлена бойова машина, окрім нового бойового відділення та модуля, отримала також нове освітлювальне обладнання та драбини для спрощеної висадки піхоти.

Такі глибокі конструктивні зміни могли відбуватися лише на профільному підприємстві силами фахівців у межах капітального ремонту або ж планової модернізації.

Заміна башти БМП-2

Схожий проєкт заміни архаїчної башти БМП-1 на дистанційно керований модуль БМ-7 опрацьовувався харківським конструкторським бюро ім. Морозова ще до початку повномасштабного російського вторгнення.

Встановлення «Паруса» з сучасною системою управління вогнем, цифровими прицільними засобами з тепловізійним каналом та новим артилерійським озброєнням значно посилюють вогневу потужність машини та ситуаційну обізнаність екіпажу.

Однак така модернізація несе за собою і очевидні недоліки. Зокрема, в машині немає окремого люка для навідника, а стеля у його відділенні істотно знижується, що напряму впливає на можливість комфортної роботи.

«Мілітарний» повідомляв, що у 2021 році конструкторське бюро демонструвало процес монтажу башти та особливості модернізації прототипу представникам Нацгварадії. Втім, тоді це їх, очевидно, не зацікавило, і проєкт не набув розвитку.

БМП з бойовим модулем «Парус»

БМ-7 «Парус»

Бойовий модуль «Парус», як стало нещодавно відомо, продовжує випускатися в межах виробництва БТР-4Е. Крім того, його не раз бачили і на іншій техніці, зокрема, модернізованих МТ-ЛБВ та БТР-70.

Його особливістю є повністю винесений в окремий модуль комплекс озброєння та боєкомплект. В ізольованому бойовому відділені є лише оператор та пульт управління системою.

БМ-7 оснащується 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, автоматичним гранатометом АГ-30 та кулеметом калібру 7,62 мм.

Зазвичай у бойовий модуль також інтегрований протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр» з пусковою установкою для двох ракет. Однак на модернізованій БМП-2 та низці інших машин цей ПТРК відсутній.

57 бригада ЗСУ БМП-2 Бронетехніка Модернізація Україна