fbpx
Адміністрація Байдена окреслила стратегію національної безпеки США

Адміністрація Байдена окреслила стратегію національної безпеки США

Афганістан Близький Схід Ірак Іран Китай (КНР) Оборонна політика Росія Світ США

3 березня, у середу, опубліковано тимчасову стратегію національної безпеки США. В ній зазначено, що головним інструментом адміністрації Байдена у сфері нацбезпеки є – дипломатія.

Байден наголосив, що не збирається акцентувати увагу на вчорашніх викликах так як його чекають сьогоднішні та завтрашні.

Нові кризи вимагають нашої уваги. І в цей момент прискорення глобальних викликів – від пандемії до кліматичної кризи, від розповсюдження ядерної зброї до четвертої промислової революції – одне є певним: нам вдасться просувати американські інтереси та відстоювати загальнолюдські цінності лише співпрацюючи з найближчими союзниками та партнерами та поновлюючи власні стійкі джерела національної сили.

Також звіт закликав припинити “вічні війни”, такі як конфлікт в Афганістані. Бажання Байдена є зрозумілим, якщо усвідомити скільки американським платникам податків коштує війна в Афганістані.

Англійські та американські солдати в Афганістан

У разі припинення затяжних війн Сполучених Штатів на Близькому сході та в Південній Азії, звільниться колосальна кількість фінансів, які зможуть бути направлені на стримування нових зростаючих загроз збоку Росії та Китаю та посилення кібербезпеки США.

Не дивлячись на те, що в безпековій стратегії головним інструментом стримування зовнішніх загроз вказується дипломатія, Байден наголошує, що: “Сполучені Штати ніколи не будуть вагатись застосовувати силу, коли потрібно захищати наші життєво важливі національні інтереси. Ми забезпечимо готовність збройних сил стримувати наших противників, захищати наших людей, інтереси та союзників та перемагати виникаючі загрози.”

 

Афганістан Близький Схід Ірак Іран Китай (КНР) Оборонна політика Росія Світ США