fbpx
ALTIUS-600: українські військові отримають американські дрони

ALTIUS-600: українські військові отримають американські дрони

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна Україна-США

У рамках оголошеного у п’ятницю, 23 лютого, американського пакета військової допомоги, Україна отримає безпілотники ALTIUS-600.

Вони можуть виконувати розвідувальні завдання та вражати об’єкти.

Дрон ALTIUS-600 створений інженерами американської аерокосмічної компанії Area-I, яка спеціалізується на розробці безпілотних літальних апаратів.

Безпілотники сімейства ALTIUS мають модульну конституцію, яка дозволяє використання великої номенклатури доступного корисного навантаження та виконання різноманітних завдань.

БПЛА ALTIUS-600 має метр завдовжки, розмах його крил – 2,54 м. Вага дрона – 12,25 кг разом з корисним навантаженням, що може становити до 3 кг. Він передусім призначений для повітряного спостереження і розвідки.

Дрон можна запускати з літальних апаратів, наземних транспортних засобів та морських платформ, використовуючи загальну пускову трубу або пневматичну інтегровану систему запуску чи інші системи. Крила БПЛА швидко розгортаються після викидання з пускової труби. Він має двигун зі штовхаючим дволопатевим повітряним гвинтом у хвостовій частині.

У носовій частині ALTIUS-600 може розміщуватися різноманітне устаткування для збирання розвідувальної інформації або засоби РЕБ.

Крім того, дрон може бути оснащений бойовою частиною, яка перетворює цей БПЛА на дрон-камікадзе.

Керувати польотом ALTIUS-600 можна вручну за допомогою ручної системи дистанційного керування наземної станції управління. Він також може здійснювати політ по запрограмованому маршруту.

При цьому безпілотник може до 4 годин перебувати в повітрі, заявлена дальність його польоту – 440 км.

Нагадаємо, що навесні 2021 року у США проходила чергова фаза льотних випробувань перспективного бойового безпілотника XQ-58A Valkyrie. Під час цих польотів вперше запускали корисне навантаження з внутрішнього відсіку озброєння XQ-58A. Тоді тестували саме безпілотник ALTIUS-600.

Згодом того ж року представники армії США в рамках експерименту здійснили пуск БПЛА ALTIUS за допомогою пневматичної пускової системи PILS. Двома такими комплексами оснастили легкий автомобіль Polaris DAGOR.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Військова допомога Світ США Україна Україна-США