fbpx
Алжир провів масштабну модернізацію свого парку БМП

Алжир провів масштабну модернізацію свого парку БМП

Алжир БМП-2 Бронетехніка Модернізація Світ

Згідно з інформацією, опублікованою базою даних торгівлі зброєю SIPRI (Стокгольмський міжнародний інститут досліджень миру), Алжир модернізував 360 гусеничних БМП радянського виробництва до версії БМП-2М з баштою “Бережок”, що озброєна чотирма протитанковими ракетами “Корнетами”російського виробництва.

Про це повідомляє Army Recognition.

Відповідно до військового балансу 2021 року, алжирська армія має в загальній кількості 1089 БМП, включаючи 285 радянських БМП-1, 304 БМП-2, 400 БМП-2М “Бережок” та 100 БМП-3.

БМП-2М

Модернізована бойова машина піхоти БМП-2М, оснащена бойовим відділенням “Бережок”. Була розроблена в 2005 році для модернізації парку машин, що знаходяться на озброєнні армії Алжиру.

БМП-2М. Фото з вільних джерел.

Бойовий модуль Б05Я01 “Бережок” є класичною баштою БМП-2, але з оновленим комплексом озброєння: замість основного прицілу навідника БПК-2-42 встановлений комбінований приціл з незалежною системою стабілізації лінії візування у двох площинах. У ньому об’єднані візирний оптичний, тепловізійний і лазерний далекомірний канали, а також канал наведення керованої ракети.

Озброєння БМП складається з протитанкових керованих ракет “Корнет”. Наведення здійснюється по лазерному променю і може вестися при русі. комплекс має можливістю автоматизованого пуску двох ракет з проміжком до двох секунд.

БМП-2М. Фото з вільних джерел.

Зазначимо, що немодернізовані БМП-2 оснащуються протитанковими ракетами “Фагот” і “Конкурс”. Ці комплекси можуть вести одиночну стрільбу з місця, а екіпажу потрібно вручну діставати контейнери з ракетами для установки перед пуском.

30-мм гармата для боротьби з технікою і піхотою противника. У кормовій частині башти встановлений 30-мм автоматичний гранатомет АГ-30М з незалежним приводом вертикального наведення і боєкомплектом в 300 пострілів.

Даний комплекс, оснащений новою СУВ (Система управління вогнем).

Нагадуємо, що 5 травня 2021 року армії Алжиру була передана ​​партія вантажних автомобілів Mercedes Benz.

Всього було доставлено 236 повнопривідних великотоннажних вантажних автомобілів Mercedes Benz Zetros 2733A і Mercedes-Benz Unimog U 4000, та автобусів, вироблених за ліцензією на спільному підприємстві в Алжирі”, – йдеться в заяві Міністерства національної оборони Алжиру.

Партія автомобілів призначена для перевезення персоналу та вантажів на користь Центрального управління матеріального забезпечення Міністерства національної оборони , а також для забезпечення потреб цивільних, державних та приватних підприємств.

 

Алжир БМП-2 Бронетехніка Модернізація Світ