fbpx
Алжир закрив небо для військових літаків Франції

Алжир закрив небо для військових літаків Франції

Авіація Алжир Світ Франція

Алжир закрив свій повітряний простір для літаків повітряних сил Франції.

Про це інформує Мілітарний.

В Генштабі збройних сил Франції дізналися про закриття повітряного простору Алжиру для французьких військових літаків вчора вранці – 3 жовтня, пише видання France 24.

Алжир не задовольнив запити французьких військових на дозвіл польотів, і два рейса довелося відкласти.

«Сьогодні вранці, заповнивши плани польотів двох літаків, ми дізналися, що алжирці закривають прольоти над своєю територією для французьких військових літаків», – сказав прес-секретар Генштабу ЗС Франції полковник Паскаль Янні.

Паскаль Янні зазначив, що рішення Алжиру не вплине на операції Франції у Африці, і у Парижа немає жодних побоювань з приводу операцій.

Французький військовий у Малі

Франція використовувала повітряний простір Алжиру в рамках операції «Бархан» у африканській країні Малі. Операція проводиться в африканському регіоні Сахель з метою стабілізації ситуації до рівня в якому місцева влада зможе самостійно забезпечувати безпеку.

Напередодні Алжир також відкликав свого посла в Парижі для консультацій.

Відкликання посла може бути пов’язаний з висловлюваннями президента Франції Еммануеля Макрона на адресу Алжиру.

Раніше уряд Франції оголосив про посилювання візового режиму для громадян Алжиру, Марокко та Тунісу.

Су-30МКА на озброєнні ВПС Алжиру

Варто нагадати, що 22 вересня, Алжир закрив повітряний простір для марокканських військових та цивільних літаків. Про цей крок у було оголошено після засідання Вищої ради безпеки під головуванням президента африканської країни Абдельмаджіда Тебуна.

Рішення було прийняте “з огляду на триваючі провокації та ворожу практику з боку Марокко”. Окрім того Алжир, 24 серпня розірвав дипломатичні відносини з Марокко, звинувативши його у “ворожих діях” після кількох місяців посилення напруженості між двома північноафриканськими країнами.

Авіація Алжир Світ Франція