fbpx
AM General представила новий варіант Humvee

AM General представила новий варіант Humvee

AM General HMMWV Автотехніка Бронетехніка Світ США

Корпорація AM General представила новий варіант легкого броньованого колісного автомобіля Humvee.

Про це повідомляє корпорація AM General.

Повідомляється, що у новинці виправлені майже всі виявлені за довгі роки експлуатації недоліки, а завдяки широкому набору опцій її захищеність і оснащення додатковим обладнанням може ще зрости.

Оновлений Humvee отримав найменування NXT 360. Він має кузов типу пікап з містким відкритим вантажним відсіком. Броньоване скло на задній частині машини замінено на бронеплити

Щоб у командира і пасажира зберігся огляд, на внутрішній стороні цих елементів захисту розміщені рідкокристалічні дисплеї з низьким часом відгуку, на які виводиться зображення з камер.

Їх поле зору становить від 60 до 120 градусів, зазначається, що екіпаж як і раніше буде добре бачити, що відбувається навколо.

Таке рішення дозволяє знизити масу конструкції, не жертвуючи при цьому захищеністю особового складу. У новинки є й інші високотехнологічні системи – наприклад, бортовий комп’ютер має безліч цифрових датчиків, що сигналізують про стан всіх агрегатів машини.

Це дозволяє і полегшити обслуговування і забезпечити екіпаж інформацією про реальні можливості бронемашини.

Захист

Усунений і найбільш серйозний недолік оригінального HMMWV – слабкий захист від вибухових пристроїв, що спрацювали під днищем машини. За заявами виробника, NXT 360 має захист рівня MRAP.

Офіційний пресреліз не уточнює, завдяки яким технологічним рішенням досягнуті ці показники. Як правило, для захисту людей в салоні від мін застосовується V-подібне днище і багатошарова броня.

NXT 360 має повну масу автомобіля 6400 кг і приводиться в рух дизельним двигуном V8 з турбонаддувом 6.5V потужністю 205 к.с.

Двигун з’єднаний з 4-ступінчастою коробкою передач з електронним управлінням, а 2-ступінчаста роздавальна коробка призначена для підвищення мобільності по пересіченій місцевості на дуже низьких швидкостях. Паливний бак об’ємом 95 літрів забезпечує запас ходу в 400 км.

Як і попередник, нова бронемашина має стандартні точки кріплення для бойових модулів на даху, в тому числі – дистанційно керованих.

Додаткове оснащення включає в себе навісні бронеплити для підвищення захисту від кінетичних боєприпасів, а також ряд електронних асистентів водія, зразок ABS, системи стабілізації.

AM General HMMWV Автотехніка Бронетехніка Світ США