fbpx
США планують передати Індонезії катери Island

США планують передати Індонезії катери Island

Азія Берегова охорона США Індонезія Катери «Island» Патрульні катери Світ США Флот

Сполучені Штати мають намір передати патрульні катери Індонезії.

Про це повідомляє Мілітарний.

Повідомляється, що Агентство міністерства оборони США з військової співпраці (Defense Security Cooperation Agency – DSCA) в квітні направило Конгресу США повідомлення про майбутню передачу Індонезії двох патрульних катерів WPB 1309 Aquidneck і WPB 1333 Adak типу Island.

Ці судна планують вивести зі складу Берегової охорони США.

Обидва катери знаходяться у складі загону сил Берегової охорони США в Бахрейні, але повинні бути виведені з бойового складу в липні у зв’язку з заміною на нові катери типу Sentinel.

Швидкісний патрульний катер FRC (Fast Response Cutter) класу «Sentinel» – (WPC 1 141) «Charles Moulthrope». Фото з відкритих джерел

У січні, відбулася церемонії введення до складу флоту швидкісного патрульного катера FRC (Fast Response Cutter) класу Sentinel – (WPC 1 141) Charles Moulthrope.

Про це повідомляє Командування Берегової охорони США. Він став першим катером класу Sentinel, призначеним для Патрульних сил Південно-Західної Азії (PATFORSWA).

Всього до формування Берегової охорони США, що розміщене у Бахрейні, будуть спрямовані шість нових катерів класу Sentinel.

Катер класу Sentinel розроблений на базі проєкту «Damen Stan patrol vessel 4708» нідерландської суднобудівної компанії Damen Shipyards, та призначені для заміни застарілих катерів класу Island.

Довжина катера складає 46,9 м, водотоннажність – близько 200 т, швидкість – 28 вузлів, дальність плавання – до 2500 морських миль, автономність – 5 діб, екіпаж – 20 осіб та 4 офіцера.

Швидкісний патрульний катер FRC (Fast Response Cutter) класу «Sentinel» – (WPC 1 141) «Charles Moulthrope». Січень 2021. Фото: Берегова охорона США

Озброєння: 1 дистанційний керований модуль калібром 25 мм та 4 великокаліберні кулемети калібром 12.7 мм.

Катери призначені для протидії незаконній міграції та контрабанді, контролю рибальства, проведення пошуково-рятувальних операцій, забезпечення безпеки портів і водних шляхів сполучення.

Азія Берегова охорона США Індонезія Катери «Island» Патрульні катери Світ США Флот