fbpx
Американський винищувач F-35С здійснив аварійну посадку на авіаносець

Американський винищувач F-35С здійснив аварійну посадку на авіаносець

F-35 Lockheed Martin Авіаінциденти Авіаносці Авіація ВМФ США Світ США Флот

Палубний бойовий літак F-35C здійснив аварійну посадку на американський авіаносець USS Carl Vinson у Південно-Китайському морі.

Про це інформує Мілітарний.

Під час спроби здійснити посадку на палубу авіаносця ВМФ США, винищувача F-35С зазнав аварії, при цьому сім американських військовослужбовців зазнали поранень та травмувань, повідомили у пресслужбі Тихоокеанського флоту.

Інцидент стався під час проведення планових польотів в Південно-Китайському морі 24 січня 2022 року.

У Тихоокеанському флоті ВМФ США повідомили:

«Пілот благополучно катапультувався з літака та був підібраний з води військовим гелікоптером США . Пілот перебуває у стабільному стані. Семеро моряків було поранено: трьом з них була потрібна евакуація до лікарні в Манілі на Філіппінах, ще чотирьом надали медичну допомогу представники медперсоналу на борту авіаносця», – йдеться у повідомленні.

Стан всього евакуйованого персоналу оцінюється як стабільний.

Додаткові деталі та причина катастрофи бойового літака F-35С встановлюються.

Палубний винищувач F-35C Lightning II є одним із представників сімейства малопомітних багатофункціональних бойових літаків п’ятого покоління, виробництва американської корпорації Lockheed Martin.

F-35C має короткий зліт за допомогою катапульти авіаносця та здійснює посадку на палубу з використанням аерофінішера.

Нагадуємо, що авіабудівна компанія Lockheed Martin передала 142 винищувачі F-35 військовим США та їхнім союзникам у 2021 році. У минулому році Швейцарія та Фінляндія обрали винищувачі F-35 для своїх країн.

Винищувач F-35A. Фото з відкритих джерел

Нині понад 750 літаків F-35 експлуатуються з 30 баз та кораблів у всьому світі. Lockheed Martin продовжує інвестувати у цифрові технології, які розширюють можливості F-35 п’ятого покоління.

F-35 Lockheed Martin Авіаінциденти Авіаносці Авіація ВМФ США Світ США Флот