fbpx
Anduril представила дрон Ghost 4

Anduril представила дрон Ghost 4

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Світ США

Компанія Anduril представила розвідувальний безпілотник вертолітного типу Ghost 4, здатний самостійно вести розвідку місцевості й повідомляти оператора про виявлені об’єкти.

Про це йдеться у повідомленні американської компанії Anduril.

При цьому оператор може об’єднати кілька безпілотних апаратів в групу; кількість безпілотників в групі, як стверджують розробники, не обмежена.

Вважається, що такі апарати дозволять знизити навантаження на людей, дозволяючи їм зосередитися на важливих об’єктах.

Ghost 4 виконаний за класичною вертолітною схемою. Його довжина становить 2,7 метра, а висота і ширина – 0,4 метра. Фюзеляж безпілотника виконаний складним, щоб апарат вміщався в транспортувальному кейсі. У складеному вигляді безпілотник має в довжину 1,1 метра.

Розробники стверджують, що електричний безпілотник здатний виконувати польоти тривалістю понад 100 хвилин. Безпілотник оснащений знімним блоком зі стабілізованою електронно-оптичною системою. На нього також можна встановлювати додаткові системи (лазерний цілевказівник, додаткові обчислювальні модулі, системи зв’язку), виконані у вигляді компактних модулів.

За твердженням розробників, передпольотна підготовка Ghost 4 займає менш як хвилину. За цей час апарат можна витягти з кейса, розкласти, активувати й відправити в політ. При цьому в польоті апарат
малогучний.

Нагадаємо, у 2019 році компанія Anduril представила дрон Interceptor, який може бути частиною системи захисту периметра від проникнення і призначений для перехоплення безпілотників-порушників.

Дрон Interceptor компанії Anduril

Перехоплення інших дронів Interceptor виробляє тараном. Серійне виробництво дронів-перехоплювачів вже почалося.

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Світ США