fbpx
«Антонов» працює над аналогом БПЛА Akinci

«Антонов» працює над аналогом БПЛА Akinci

«Антонов» Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Технології Україна

Державне підприємство «Антонов» працює над аналогом БПЛА Akinci розробки турецької компанії Baykar.

Про це пише АрміяInform.

На першому етапі держпідприємство разом із підприємствами-кооперантами розробляють ескізний проєкт та представляють його потенційному замовнику та інвестору.

На ДП «АНТОНОВ» виготовлятимуть платформу, яка складатиметься з фюзеляжу, крила, оперення, шасі та двигуна – АІ-450, що серійно виготовляється ДП «Івченко-Прогрес».

Своєю чергою, маючи двигун та платформу, на БпАК є можливість встановити бортове та наземне радіоелектронне обладнання, таке як: пілотажно-навігаційне, радіозв’язне, розвідувальне, ударне та інше. Це буде доручено здійснити відповідним профільним підприємствам, що задіяні в кооперації, – коментують у інформагенції Міністерства оборони.

У разі схвалення ескізного проєкту буде здійснено наступний етап: випуск робочих креслень та виготовлення БпАК для подальших льотних та наземних випробувань.

Ще у 2018 році Державне підприємство «Антонов» представило макет стратегічного безпілотного літального апарату на Міжнародному авіакосмічному салоні «АВІАСВІТ – ХХІ».

Подібні безпілотні літальні апарати призначені для патрулювання, розвідки, спостереження, здійснення вогневої підтримки наземних сил, а також у цивільних цілях.

Проєкт стратегічного БПЛА від ДП «Антонов»

Заявлені технічні характеристики:

Довжина: 13,09 метрів
Розмах крила: 24,63 метрів
Висота: 4,45 метрів
Злітна маса: 6000 кг
Максимальна вага цільового навантаження: 1400 кг
Максимальний запас пального: 2700 кг

Тривалість робочого польоту на крейсерській висоті заявлялась у 24 години.

Турецький безпілотний літальний апарат з аналогічним двигуном розробки ДП «Івченко-Прогрес» так само розпочали розробляти у 2018 році, 21 вересня 2019 року вже показаний перший прототип, а перший політ здійснив 6 грудня 2019 року. Наразі тривають подальші випробування літального апарату.

«Антонов» Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Технології Україна