fbpx
Антонов відновить лівійський “Руслан”

Антонов відновить лівійський “Руслан”

«Антонов» Авіація Ан-124 «Руслан» Лівія

Державне підприємство «АНТОНОВ» здійснить відновлення експлуатації лівійського літака Ан-124-100 «Руслан» (бортовий №5А-DKL), який з 2011 року перебуває на території підприємства.

Про це повідомляє прес-служба «АНТОНОВ» 

Напередодні відбулася зустріч з представниками лівійської компанії “Libyan Blue Bird Со.”, яка вповноважена Урядом Лівії займатися питанням відновлення експлуатації цього літака Ан-124-100 «Руслан» (бортовий №5А-DKL).

В заходах також брали участь представники Посольства Лівії в Україні, МЗС Лівії.

Основним предметом переговорів стали питання взаємодії за укладеними контрактами щодо відновлення та підтримки льотної придатності, модернізації, подовження термінів служби цього літака. Згідно з існуючими домовленостями, відповідні роботи будуть виконуватись спеціалістами українського підприємства.

Читайте також: Українські “Руслани” отримають авіоніку Esterline

По завершенні перемовин члени лівійської делегації у супроводі керівників ДП «АНТОНОВ» оглянули літак. Сторони підтвердили готовність до плідної співпраці з метою відновлення «Руслана».

Нагадаємо, що лівійською авіакомпанією в свій час було придбано два Ан-124-100 «Руслан» – з бортовими номерами 5А-DKL та 5A-DKN. 22-го червня 2019-го року в наслідок бойових дій згорів літак Антонов Ан-124 “Руслан” (5A-DKN), що належав авіакомпанії Libyan Arab Air Cargo.

«Антонов» Авіація Ан-124 «Руслан» Лівія