fbpx
Аргентина придбає модернізовані вертольоти SH-3H Sea King

Аргентина придбає модернізовані вертольоти SH-3H Sea King

Авіація Аргентина ВМС Аргентини Гелікоптери Латинська Америка Морська авіація Світ

Аргентина схвалила закупівлю двох модернізованих морських вертольотів Sikorsky SH-3H Sea King для Військово-морських сил.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство оборони Аргентини.

Кабінет міністрів Аргентини санкціонував витрати у розмірі 12,835,000 доларів США на купівлю двох модернізованих вертольотів Sikorsky SH-3H Sea King.

Постачальником обрано ​​Carson Helicopters, компанія, яка продає S-61T (Triton) / Super SH-3 з осередків S-61 / Sea King, які були ретельно відремонтовані та модернізовані.

Ці вертольоти будуть включені до складу Військово-морських сил Аргентини для виконання завдань матеріально-технічного забезпечення.

SH-3H Sea King флоту Аргентини. 2021 рік. Фото: ВМС Аргентини

Вони будуть передані до 2-ї авіаційної вертолітної ескадрильї флоту Аргентини.

Нині ескадрилья має в експлуатації шість Sea Kings, чотири з яких – Sikorsky UH-3H і два Agusta-Sikorsky AS-61D.

Вертольоти використовуються для підтримки операцій в Антарктиді, операцій з флотом. Дві італійські моделі мають певні протикорабельні можливості, будучи модифікованими для запуску ракет AM39 Exocet.

Sikorsky SH-3 Sea King – це американський морський вертоліт спроектований і побудований Sikorsky Aircraft.

SH-3H Sea King флоту Аргентини. 2021 рік. Фото: ВМС Аргентини

Sea King було прийнято на озброєння ВМФ США у червні 1961 під назвою HSS-2. Після введення уніфікованої системи позначення літальних апаратів, назву було змінено на SH-3A.

Нагадаємо, у вересні 2021 року парламент Аргентини також погодив проєкт бюджету на 2022 рік, в який включено придбання 12 винищувачів JF-17A Block III. Витрати на закупівлю нових винищувачів у Пакистану оцінені у 664 млн доларів.

Також Повітряні сили Аргентини розпочали програму оновлення своїх навчально-тренувальних літаків Embraer EMB-312 Tucano.

Авіація Аргентина ВМС Аргентини Гелікоптери Латинська Америка Морська авіація Світ