fbpx
Армійці захопили на Херсонщині російський «Ураган»

Армійці захопили на Херсонщині російський «Ураган»

Артилерія БМ-27 «Ураган» Війна з Росією Втрати Росії Деокупація ЗСУ РСЗВ Тероборона (ТрО) Трофеї Україна Херсонщина

Українські військові під час звільнення Херсонщини захопили російську реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) «Ураган».

Фото трофейного озброєння опублікувало Оперативне угруповання військ «Кривий Ріг» на сторінці у Facebook.

РСЗВ, яка належала російським загарбникам, захопили бійці одного з підрозділів 121-ї бригади територіальної оборони.

Окрім реактивної системи залпового вогню БМ-27 «Ураган», українські військові захопили й іншу техніку, а також боєприпаси.

«Орки так стрімко покидали свої позиції в Херсонській області, що залишили безліч трофеїв», – наголосили у повідомленні ОУВ «Кривий Ріг».

Ймовірно, судячи з оприлюднених зображень, РСЗВ «Ураган» не отримала значних пошкоджень і після невеликого ремонту й доукомплектації зможе допомагати Збройним Силам України протистояти своїм колишнім власникам – окупаційним військам РФ.

На цьому ж напрямку тероборонівці захопили гусеничний тягач МТ-ЛБ, який у російській армії часто використовують як звичайний бронетранспортер для перевезення піхоти та боєкомплекту.

Він був озброєний великокаліберним кулеметом НСВ калібру 12,7-мм.

Також до рук українських військових потрапили ящики з російськими танковими 125-мм боєприпасами.

Реактивна система залпового вогню (РСЗВ) «Ураган» призначена для ураження живої сили, легкоброньованої та броньованої техніки мотопіхотних та танкових підрозділів противника, руйнування командних пунктів, вузлів зв’язку та об’єктів військово-промислової інфраструктури на дальностях до 35 км.

РСЗВ БМ-27 Ураган

Для стрільби на менші дистанції на реактивний снаряд надягають кільця, що гальмують його в польоті. З малим кільцем дальність польоту касетних снарядів становить від 11 до 22 км, НУРС 9М27Ф – від 8 до 21 км. При використанні великого кільця гальма дальність польоту касетних снарядів – від 9 до 15 км, 9М27Ф – від 8 до 16 км.

РСЗВ «Ураган» можна транспортувати залізничним, водним і повітряним транспортом.

Артилерія БМ-27 «Ураган» Війна з Росією Втрати Росії Деокупація ЗСУ РСЗВ Тероборона (ТрО) Трофеї Україна Херсонщина