fbpx
Армія Австралії придбала засоби виявлення безпілотників

Армія Австралії придбала засоби виявлення безпілотників

Австралія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Світ

Армія Австралії придбала засоби виявлення безпілотників.

Про це інформує Мілітарний.

Місцева компанія DroneShield Ltd поставила австралійській армії кілька своїх пасивних систем RFOne MKII для виявлення безпілотників. Як пише Janes, поставка буде здійснена негайно, що дозволить військовому відомству оцінити свої майбутні вимоги та варіанти для боротьби з безпілотниками.

Ми як австралійська компанія, DroneShield надзвичайно пишаємося тим, що підтримуємо австралійську армію своєю довгостроковою стратегією боротьби з безпілотниками, – заявив генеральний директор компанії Олег Ворнік.

Ці системи виявлення були розміщені на австралійських легких броньованих машинах ASLAV. У компанії зазначили, що угода також включає постачання систем управління DroneSentry (C2).

Компанія спостерігає зростаючий інтерес до подібних мобільних систем. В умовах асиметричної війни така цінна ціль, як броньована машина, може бути вразливою до дешевої системи, такої як безпілотний літальний апарат, який може бути використаний для проведення розвідки або у якості баражуючого боєприпасу. Це означає, що військові повинні контролювати повітряний простір, – сказав Олег Ворнік.

DroneShield раніше продала збройним силам країни кілька інших систем, таких як портативний пристрій для подавлення БПЛА DroneGun та захищений пристрій UAS в корпусі RfPatrol.

Австралійська компанія DroneShield спеціалізується на радіочастотному зондуванні простору, штучному інтелекті та машинному навчанні, синтезі датчиків, електронній боротьбі.

Можливості компанії використовуються для захисту військових, уряду, правоохоронних органів, критичної інфраструктури, комерційних та VIP-персон у всьому світі. 

У червні Австралія отримала першу партію бронетранспортерів Boxer CRV із колісною формулою 8х8 виробництва німецької компанії Rheinmetall.

Бронетранспортер Boxer

У партії 25 бойових машин у розвідувальній версії CRV (Combat Reconnaissance Vehicles).

За умовами домовленостей перші бронетранспортери будуть виготовлені у Німеччині, решта буде локалізована на території Австралії. Загалом для потреб збройних сил Австралії буде поставлено 211 бойових машин в різних версіях бронетранспортера Boxer.

Австралія БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі Світ