fbpx
Армія Філіппін отримала бронетранспортери M125A2 з мінометами

Армія Філіппін отримала бронетранспортери M125A2 з мінометами

Elbit Systems Азія Артилерія Закупівлі Ізраїль Міномет Світ Філіппіни

Збройні сили Філіппін отримали партію бронетранспортерів M125A2 зі 120-мм мінометною системою.

Про це інформує Мілітарний.

Ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems доставила 15 самохідних мінометів на шасі гусеничного бронетранспортеру M125A2 на які встановлено 120-мм мінометну систему Soltam Cardom.

Машини прибули 29 грудня 2021 року з Ізраїлю та були придбані в рамках другого етапу програми модернізації збройних сил Філіппін.

Нові самохідні міномети стануть частиною оновлення вогневої потужності механізованих та піхотних батальйонів і відновленого танкового батальйону бронетанкової дивізії Філіппінської армії.

У збройних сила запевняють, зо завдяки своїй вогневій потужності 120-мм мінометна система Soltam Cardom, встановлена ​​на бронетранспортері M125A2, є автономною комп’ютеризованою системою, яка має дальність стрільби 7000 метрів і максимальну швидкість вогню 16 пострілів на хвилину, якою керують чотири члени екіпажу.

Одночасно з надходженням до Філіппін самохідних мінометних установок, відбулась і поставка перших САУ ATMOS калібру 155-мм/52 на колісному шасі MAN (6х6), теж ізраїльського виробництва.

За угодою Elbit Systems поставить до артилерійського полку збройних сил Філіппін дві батареї САУ ATMOS 2000 (12 одиниць) у комплекті з боєприпасами та запасними частинами.

Витрати на придбання колісної самохідної артилерійської системи ATMOS 2000 для посилення оборонних спроможностей, оцінюються у 47 мільйонів доларів.

Щоправда невідомо чи входить вартість боєприпасів в цю угоду, чи вони будуть оплачені окремо.

САУ ATMOS це 155-міліметрова самохідна гаубиця, розроблена і виготовлена ізраїльською
компанією Soltam Systems, яка є частиною Elbit Systems. ATMOS 2000 є артилерійською системою останнього покоління з сімейства.

ATMOS 2000 може використовувати весь асортимент 155 мм снарядів НАТО. Максимальна дальність стрільби 30 км звичайними боєприпами, 41 км – активно-реактивними. Максимальна скорострільність – 4 – 9 пострілів за хвилину.

Elbit Systems Азія Артилерія Закупівлі Ізраїль Міномет Світ Філіппіни