fbpx
Армія Ізраїлю розпочала наземну операцію на півдні Лівану

Армія Ізраїлю розпочала наземну операцію на півдні Лівану

Близький Схід Ізраїль Ліван Світ Хезболла

Ізраїль у ніч на вівторок, 1 жовтня, офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані.

Операція зосереджена на південних районах, де розташовані військові об’єкти терористичного угрупування «Хезболла».

Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю.

Зазначається, що ізраїльські війська розпочали цю операцію на основі точних розвідувальних даних, згідно з рішенням політичного керівництва країни.

У заяві йдеться, що армійські підрозділи розпочали «обмежені, локалізовані, цільові сухопутні рейди» на території Лівану. Також військово-повітряні сили та артилерія підтримують сухопутні війська.

Цілями операції є об’єкти та інфраструктура «Хезболли», що розташовані в селах поблизу кордону та становлять «безпосередню загрозу» для ізраїльських поселень на півночі Ізраїлю.

У заяві командування ізраїльської армії йдеться, що армійські підрозділи діють згідно з планом, розробленим Генеральним штабом і Північним командуванням, за яким солдати тренувалися і готувалися протягом останніх місяців.

Міністр оборони США Ллойд Остін провів переговори зі своїм ізраїльським колегою Йоавом Ґалантом після початку наземної операції на півдні Лівану. Американський посадовець підтвердив позицію Білого дому про те, що Ізраїль має право на самозахист.

США та Ізраїль домовилися про те, що необхідно знищити «інфраструктури нападу» на кордоні з Ізраїлем ліванської «Хезболли».

Глава Пентагону також наголосив на необхідності дипломатичного врегулювання конфлікту, а також забезпеченні безпечного повернення цивільного населення до своїх домівок по обидва боки кордону. Остін також пригрозив Ірану, якщо той матиме намір напасти на Ізраїль та заявив про серйозні наслідки для Тегерану у такому разі.

Напередодні американські ЗМІ повідомили, що Сполучені Штати отримали від Ізраїлю попередження про обмежене вторгнення на територію Лівану, де базується проіранське угруповання «Хезболла».

Вони посилаючись на власні джерела повідомили, що ця операція буде спрямована на ліквідацію інфраструктури терористів уздовж ізраїльсько-ліванського кордону, аби усунути загрозу ізраїльським прикордонним громадам.

Близький Схід Ізраїль Ліван Світ Хезболла