fbpx
Армія Росії почала отримувати модернізовані БМП-1

Армія Росії почала отримувати модернізовані БМП-1

БМП-1 Бронетехніка Модернізація Росія Сусіди

Армія Росії почала отримувати бойові машини піхоти БМП-1 модернізовані до версії БМП-1АМ «Басурманин».

Фото з транспортування бойових машин було оприлюднено у соціальних мережах.

За інформацією джерела вони були зроблені поблизу міста Барнаул, що в Алтайському краї у центральній частині Росії.

Підрозділ, що отримав на озброєння нову модернізацію БМП-1 не відомий.

Державні випробування БМП-1АМ «Басурманин» проводились у 2018 році на полігоні 38-го науково-дослідного інституту бронетанкової техніки, що розташований у місті Кубінка Московської області.

Розробник проєкту БМП-1АМ «Басурманин» російське підприємство «Уралвагонзавод».

Серед основних відмінностей від базової БМП-1 – заміна штатної башти з 73-мм гарматою 2А28 «Гром» та спареним кулеметом ПКТ на бойовий модуль аналогічний БТР-82 з 30-мм гарматою 2А72 та спареним кулеметом ПКТ. В новому модулі встановлений тепловізійний комбінований приціл ТКН-4ГА.

Окрім того штатний двигун УТД-20, що серійно виготовлявся на території України на вже не існуючому підприємстві «Південдизельмаш» у місті Токмак Запорізької області, замінено на УТД-20С1 виробництва російського підприємства «Барнаултрансмаш», що встановлюється на БМП-2.

Зі встановленням нового комплекту озброєння, на БМП-1АМ «Басурманин» тепер відсутній керований протитанковий ракетний комплекс. Нагадаємо, що на БМП-1 штатним ПТРК є 9К11 «Малютка».

Тому найімовірніше організаційно штатна структура частин озброєних БМП-1АМ буде змінена з розрахунком на введення до них протитанкових підрозділів по аналогії з частинами озброєних колісними бронетранспортерами.

БМП-1 Бронетехніка Модернізація Росія Сусіди