fbpx
Армія США планує отримати потужну мікрохвильову систему для боротьби з БПЛА

Армія США планує отримати потужну мікрохвильову систему для боротьби з БПЛА

БпА (Безпілотні апарати) ОПК ПС США Світ США Технології

Армія США планує отримати потужну мікрохвильову систему для боротьби з БПЛА.

Про це інформує Мілітарний.

Дослідницька лабораторія Повітряних сил США шукає підрядників для розробки потужної мікрохвильової системи, здатної захистити авіаційні бази, вимикаючи або знищуючи ворожі безпілотники, пише Air Force Magazine з посиланням на оприлюднений 28 липня тендер. Програма почнеться цієї осені, отримати прототип системи планується у 2023 році.

Програма називається Mjolnir – назва молота, яким володіє скандинавський бог Тор. Система базуватиметься на успіху існуючої експериментальної версії тактичного комплексу направленої енергії оперативного реагування THOR (Tactical  High-Power Microwave Operational Responder).

Демонстратор THOR використовує сплески інтенсивних радіохвиль, щоб миттєво вивести з ладу невеликі безпілотні літальні системи, – йдеться у повідомленні Дослідницька лабораторія ПС США.

THOR не тільки ефективний, а й легко транспортується. Він розміщується в транспортному контейнері, його можна переміщати на військовому вантажному літаку і швидко розгортати.

Після дворічної експериментальної експлуатації фахівці дізналися багато нового про переваги технології та про те, як її можна вдосконалити,- сказала Амбер Андерсон, менеджер програми THOR.

За даними Дослідницької лабораторії, Mjolnir стане наступною системою з використанням тієї ж технології, з покращеними можливостями, надійністю та готовністю до серійного виробництва.

Мета – розгорнута система, яка може бути вироблена у великій кількості, – сказав заступник менеджера програми THOR Адріан Лусеро, – і розробити нову промисловість, яка стане критично важливою, оскільки США прагнуть зберегти нашу перевагу у цій галузі, – сказав він.

З огляду на те, що дрони стають все більшою загрозою, легко зрозуміти, чому Повітряні сили США працюють над пошуком методів захисту від таких потенційних атак.

Лазерна протидронова система High-Energy Laser Weapon System

Ще у жовтні 2019 року, Повітряні сили США отримали першу антидронову лазерну систему High-Energy Laser Weapon System (HELWS). Розробкою та виробництвом займалась американська компанія Raytheon.

HELWS змонтовані на легкому транспортному засобі – Polaris MRZR. Система дозволяє в автоматичному режимі виявляти, супроводжувати та знищувати ворожі безпілотні літальні апарати за допомогою лазеру.

БпА (Безпілотні апарати) ОПК ПС США Світ США Технології