fbpx
Армія США замовила 1300 ракет Stinger

Армія США замовила 1300 ракет Stinger

Raytheon Закупівлі ПЗРК ПЗРК Stinger ППО та ПРО Світ США

Американська армія підписала угоду про закупівлю нових зенітних ракет ПЗРК Stinger.

Про контракт повідомила компанія Raytheon.

Нове замовлення необхідне для поповнення запасів Армії США після відправки приблизно 1400 ракет Stinger до України, як військову допомогу для протистояння російській агресії.

Компанія Raytheon побудує 1300 нових ракет Stinger за угодою з Пентагоном.

Контракт містить положення про інженерну підтримку, а також випробувальне обладнання та технічну підтримку, що необхідні для подолання старіння вироблених комплексів, модернізації ключових компонентів та прискорення виробництва нових ракет.

«Ми узгоджуємо з армією США план, який гарантує, що ми виконаємо наше поточне замовлення на продаж за кордон, одночасно поповнюючи запаси ракет Stingers, замість наданих Україні, та прискорюючи виробництво», – сказав Вес Кремер , президент Raytheon Missiles & Defense.

Роботи та фінансування за контрактом будуть визначатися з кожним окремим замовленням, з орієнтовною датою завершення 30 червня 2026 року.

Зазначимо, що Пентагон не замовляв зенітні комплекси Stinger 18 років, тому деякі ланцюги поставок компонентів порушилися.

Крім того, зазначалося, що Stinger в основному виробляється вручну, в той час, як значна частина працівників компанії Raytheon звикла до виготовлення більш сучасних систем, таких, як крилаті ракети Tomahawk або ракета повітря-повітря AIM-120 AMRAAM.

ПЗРК Stinger – це переносний зенітно-ракетний комплекс класу «земля — повітря» з інфрачервоною головкою самонаведення розробки американської компанії General Dynamics.

Призначений для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять, на зустрічних і навздогінних курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод.

Нагадуємо, що нещодавно українські воїни-десантники повідомили, що за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу Stinger, знищили бойовий гелікоптер Ми-24 (або Ми-35 – ред.) російських окупаційних військ.

Raytheon Закупівлі ПЗРК ПЗРК Stinger ППО та ПРО Світ США