fbpx
Армія США замовила боєприпаси до гранатометів Carl-Gustaf на 75 млн

Армія США замовила боєприпаси до гранатометів Carl-Gustaf на 75 млн

Saab Гранатомет Закупівлі Корпус морської піхоти США Піхотне озброєння Світ США

Армія США замовила у шведської компанії Saab боєприпаси до гранатометів Carl-Gustaf на 75 млн доларів.

Про це пише Shepard News.

Замовлення також включає поставки для Корпусу морської піхоти США.

Поставки почнуть здійснювати у 2022 році.

Шведська компанія поставить сім різних типів боєприпасів, включаючи протитанкові, уламково-фугасні, димові та освітлювальні, що підкреслює універсальність гранатометів Carl-Gustaf.

У армії США шведські гранатомети використовуються з 1990 року, а у 2018 році замовили останню його версію – Carl-Gustaf M4.

Гранатомет «Carl-Gustaf» M4. Фото: Saab

Carl-Gustaf M4 – це четверте покоління 84-міліметрового гранатомету від шведської компанії Saab. Версія M4 була представлена в жовтні 2014 року під час виставки AUSA у Вашингтоні в США.

У липні 2017 року Saab поставив Carl-Gustaf M4 до Словаччини, яка стала першим замовником нової системи.

У травні 2018 року Saab оголосив про замовлення Carl-Gustaf M4 шведською адміністрацією оборонних матеріалів (FMV) для Збройних сил Швеції.

У вересні 2018 року Saab отримав замовлення на поставку австралійській армії нової багатофункціональної системи озброєння Carl-Gustaf M4. Це був шостий замовник Saab для системи Carl-Gustaf M4.

Гранатомет Carl-Gustav M4

Загалом з моменту початку продажів у 2014 році, Saab підписала контракти на поставку гранатометів Carl-Gustaf версії M4 з чотирнадцятьма країнами світу.

На початку 2021 року до операторів Carl-Gustaf M4 долучилась Норвегія, що замовила 84-мм ручні протитанкові гранатомети для своєї армії.

Остання версія 84-мм ручного протитанкового гранатомета Carl-Gustaf M4 відрізняється істотно зниженою вагою.

Маса M4 – 6,7 кг, що на 30% легше, ніж М3, і наполовину легше 14,2-кг версії M2.

Гранатомети мають широку номенклатуру боєприпасів, а цьогоріч компанія Saab у співпраці з армією США та Raytheon успішно продемонстрували новий керований багатоцільовий боєприпас GMM до нього.

Випробування проходили 5 листопада 2020 року на полігоні Юма, штат Арізона.

Saab стверджує, що боєприпасом GMM також можуть бути оснащені різні платформами, бойові модулі з дистанційним керування, пілотовані та безпілотні літальні апарати, наземні транспортні засоби для посилення їхніх ударних можливостей.

Saab Гранатомет Закупівлі Корпус морської піхоти США Піхотне озброєння Світ США