fbpx
Армії США дозволили замовляти дрони Skydio X10D

Армії США дозволили замовляти дрони Skydio X10D

Skydio Авіація БпА (Безпілотні апарати) Світ США

Департамент оборони США додав до списку дозволених БПЛА новий квадрокоптер Skydio X10D.

У компанії Skydio розповіли, що дрон X10D увійшов до переліку Blue UAS.

Перелік Blue UAS визначає найбезпечніші та перевірені БПЛА, які американські військові можуть використовувати у своїх місіях.

Дрон призначений для надання своєчасної інформації для різних сценаріїв у секторі оборони та безпеки.

Skydio X10D оснащений новітніми датчиками та передовою технологією штучного інтелекту.

У дрон вбудовано потужну радіометричну тепловізійну камеру FLIR Boson, яку розробники називають найкращою для невеликих дронів.

«X10D здатний розпізнавати людину на відстані 730 метрів та транспортний засіб на відстані 1980 метрів», – розповіли розробники.

Система штучного інтелекту в дроні знижує навантаження на операторів, дозволяючи швидше приймати рішення. Дрон може розпізнавати своє оточення та автоматизувати збір даних.

Шість спеціально розроблених навігаційних лінз забезпечують огляд на 360 градусів, усуваючи сліпі зони та дозволяючи впевнено працювати за будь-яких умов.

Безпілотник Skydio X10D. Фото с сайту компанії-виробника

Завдяки вдосконаленій допомозі штучного інтелекту в польоті та запобіганню перешкод цей дрон зводить до мінімуму час навчання операторів у порівнянні з традиційними дронами.

Маючи швидкість польоту 73 км/год і час швидкого розгортання менш як 40 секунд, Skydiо X10D готовий швидко реагувати на критичні ситуації.

Робота камер Skydio X10D. Фото с сайту компанії-виробника

Нагадаємо, у цьому році Корпус морської піхоти США замовив малі ударні безпілотники Rogue 1, які також оснащені тепловізійною оптичною системою FLIR Boson.

Skydio Авіація БпА (Безпілотні апарати) Світ США