fbpx
Армії США пропонують новий вертоліт

Армії США пропонують новий вертоліт

Авіабудування Авіація Гелікоптери Світ США

Американська компанія «AVX Aircraft» представила проєкт швидкісного багатоцільового літального апарату.

Про це повідомляє компанія «AVX Aircraft»

Компанія знову планує запропонувати проєкт свого нового вертольоту Армії США в рамках тендеру FVL.

Повідомляється, що новий апарат буде сконструйований таким чином, щоб в горизонтальному польоті істотно знижувати навантаження на повітряні гвинти, що буде вигідно відрізняти його від швидкісного багатоцільового вертольота SB>1 «Defiant».

Нагадаємо, вертоліт Sikorsky-Boeing SB-1 Defiant (SB>1) пропонується компаніями Boeing і Sikorsky на конкурс FLRAA в рамках тендеру FVL.

Проєкт швидкісного багатоцільового вертольота від компанії «AVX Aircraft»

Проєкт перспективного багатоцільового швидкісного гвинтокрила, що розробляється «AVX Aircraft», заснований на бойовому розвідувальному вертольоті, який компанія пропонувала на конкурс FARA.

Новий апарат планується зробити великого розміру з вантажною рампою у хвостовій частині.

Машина отримає два крила в носовій і хвостовій частинах. Переднє крило буде розташовуватися над кабіною пілотів.

Розробники вважають, що завдяки двом крилам перспективна машина зможе виконувати економічні, але швидкі польоти на значні відстані. При цьому завдяки крилу несучі гвинти будуть істотно розвантажені.

Повідомляється, що конструкція дозволить знизити споживання палива, а також збільшити міжремонтний ресурс деяких вузлів. Інші подробиці про проєкт нової машини AVX Aircraft поки не розкриває.

Проєкти

Компанія «AVX Aircraft» вже подавала заявки на участь у двох конкурсах в рамках тендеру FVL: FARA, в рамках якого планується розробити швидкісний легкий бойовий розвідувальний вертоліт, і FLRAA, що передбачає створення швидкісного багатоцільового вертольота.

З обох цих тендерів «AVX Aircraft» була виключена.

У першому конкурсі контракти на розробку прототипів літальних апаратів отримали «Bell Helicopter і Sikorsky» (запропонували машини Bell 360 Invictus і Raider-X), а в другому – «Bell Helicopter і Sikorsky» / «Boeing» (машини V-280 Valor і SB>1).

Тендер FVL, що проводиться Армією США протягом останніх кількох років, передбачає розробку і виробництво п’яти типів нових літальних апаратів для армійської авіації: від легких розвідувальних і середніх ударних до важких транспортних.

Авіабудування Авіація Гелікоптери Світ США