fbpx
«Артем» до кінця року поставить партію 152-мм снарядів ЗСУ

«Артем» до кінця року поставить партію 152-мм снарядів ЗСУ

Артилерія Виробництво боєприпасів ДАХК «Артем» ОПК САУ Україна

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» поставить партію 152-мм снарядів ЗСУ до кінця року.

Про це в ефірі Security Talks розказав Президент Компанії – Голова правління Володимир Зімін.

Мова йде про артилерійські боєприпаси до систем «Гіацинт» у буксованому (2А36) та самохідному варіанті (2С5).

За словами керівника компанії для цього є всі технологічні можливості.

Ми дуже чекаємо, що першу поставку снарядів ОФ-29 для 2С5 чи 2А36 «Гіацинт-Б» ми здійснимо у цьому році, – розказав Володимир Зімін.

Снаряд виготовляємий на ДАХК «Артем» відрізняється від базового ОФ-29 більшою механічною точністю та меншою похибкою по вазі, проте на відміну від радянського зразка український аналог збірний з трьох частин – донної, верхньої та конусної.

Випробування вітчизняних 152-мм артилерійських снарядів

Необхідність складної конструкції зумовлена відсутністю спеціального технологічного обладнання для глибокого пресування, які б дозволили спростити виробництво та здешевити сам боєприпас.

Також серед проблем по виробництву українських 152-мм боєприпасів до систем «Гіацинт» Володимир Зімін назвав поки що не вирішені проблеми з виробництвом гільзи до снаряду, а також спецхімії – метальних порохів та бризантної вибухової речовини.

Макети боєприпасів. Фото з відкритих джерел

Наприкінці 2019 року «Шосткинський казенний завод «Імпульс» відкрив новий виробничий комплекс з сотнею комп’ютеризованих високотехнологічних верстатів та обладнання для виробництва комплектуючих деталей для детонаторів, чим закрив одну з важливих проблем для реалізації замкненого циклу виробництва боєприпасів в Україні.

Пуско-налагоджувальні роботи на заводі Імпульс

Завдяки запуску нового цеху на заводі утворився повний цикл виробництва засобів ініціювання артилерійських снарядів та ракетного озброєння.

Також зараз Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» готується до виробництва 155 мм боєприпасів, що використовують країни НАТО.

На підприємстві виготовляють установчу партію, яка у червні цього року має розпочати випробування.

Артилерія Виробництво боєприпасів ДАХК «Артем» ОПК САУ Україна