fbpx
«Артем» готується до виробництва 155 мм боєприпасів

«Артем» готується до виробництва 155 мм боєприпасів

Артилерія Виробництво боєприпасів ДАХК «Артем» ОПК САУ Україна Укроборонпром

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» готується до виробництва 155 мм боєприпасів, що використовують країни НАТО.

Про це в ефірі Security Talks розказав Президент Компанії – Голова правління Володимир Зімін.

Зараз на підприємстві виготовляють установчу партію, яка у червні цього року має розпочати випробування.

Дослідно-конструкторська робота триває в інтересах Міністерства оборони України.

В нашій версії він буде двоскладовий, тобто він матиме донну частину та верхню частину, – розказав технічні деталі Володимир Зімін

Президент компанії уточнив, що зараз вже виготовлена вся необхідна оснастка та є відштампована донна частина.

На наступному тижні переходимо до роботи над верхньою частиною боєприпасу та до червня місяця ми вийдемо на випробування, – додав Зімін.

У серпні 2018 року на ДАХК «Артем», після завершення всіх етапів випробувань, стартувало виробництво вітчизняних 152-мм боєприпасів аналогів радянським ОФ-29.

Макети боєприпасів. Фото з відкритих джерел

Від базового артилерійського снаряду він відрізнявся більшою механічною точністю та меншою похибкою по вазі, проте на відміну від радянського зразка український аналог збірний з трьох частин – донної, верхньої та конусної.

Необхідність складної конструкції зумовлена відсутністю спеціального технологічного обладнання для глибокого пресування, які б дозволили спростити виробництво та здешевити сам боєприпас.


Виявлено проблеми вітчизняних 152-мм снарядів


Україна вже мала наміри придбати це обладнання у компаній за кордоном, але через корупційні схеми після цього авансовий платіж у розмірі більше ніж 8,2 млн доларів був переведений на рахунки фіктивних офшорних підприємств та привласнений учасниками схеми.

Артилерія Виробництво боєприпасів ДАХК «Артем» ОПК САУ Україна Укроборонпром