fbpx
«Артем» виготовив партію некерованих авіаційних ракет для ЗСУ

«Артем» виготовив партію некерованих авіаційних ракет для ЗСУ

Авіаційне озброєння Авіація ДАХК «Артем» ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Міністерство оборони (МОУ) ОПК Україна Укроборонпром

ДАХК «Артем» виготовив партію некерованих авіаційних ракет РС-80 для ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром».

Підприємство вже завершило випробування першої партії для Міністерства оборони України.

Замовлення виконано достроково і зараз в компанії очікують збільшення державного оборонного замовлення на цей тип боєприпасів.

«Вогневі випробування пройшли успішно, підтвердивши відповідність продукції технічним вимогам та високим стандартам якості», – повідомили у пресслужбі

Відео з випробувань:

У лютому 2020 року некеровані авіаційні ракети РС-80 з кумулятивно-уламковою бойовою частиною та РС-80ГММ з габаритно-масовим еквівалентом бойової частини було прийнято на озброєння Збройних Сил України.

Ракетні снаряди РС-80 спроєктовані ДАХК «Артем» для озброєння літаків, гелікоптерів, а також наземних платформ з використанням штатних пускових блоків.

Під час проведення державних випробувань здійснювались пуски ракет з наземних платформ, гелікоптерів та літаків, за результатами яких було визнано їх відповідність тактико-технічним характеристикам.

Мі-2МСБ з блоками Б8В8МСБ

Некеровані авіаційні ракети РС-80 призначені для знищення живої сили противника, бронетехніки, фортифікаційних споруд та інших цілей.

Для забезпечення найбільш ефективного знищення противника, конструктори Державного акціонерного холдингу «Артем» передбачили оснащення некерованих авіаційних ракет РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами.

Також нагадаємо, що в Україні розробили радіолокаційну головку самонаведення (ГСН) для 80-мм некерованих авіаційних снарядів РС-80 «Оскол» та С-8.

Авіаційне озброєння Авіація ДАХК «Артем» ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Міністерство оборони (МОУ) ОПК Україна Укроборонпром