fbpx
Артилерія ЗСУ розбила позицію російського артдивізіону 152-мм гаубиць «Мста-Б»

Артилерія ЗСУ розбила позицію російського артдивізіону 152-мм гаубиць «Мста-Б»

Артилерія Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ МСТА-Б Сухопутні війська ЗСУ Україна

Українські оборонці знищили техніку та озброєння окупаційних військ РФ.

Командування Десантно-штурмових військ повідомило, що Збройні Сили України розбили позицію російського артилерійського дивізіону 152-мм причіпних гаубиць «Мста-Б».

По військовим Росії працювали артилерійські підрозділи ДШВ та Сухопутних військ ЗСУ.

Військові опублікували відео на якому зафіксовано успішне вогневе ураження противника.

У Десантно-штурмових військах зазначили, що завдяки чіткій та злагодженій взаємодії, було знищено гаубичний артилерійський дивізіон (без однієї гаубичної батареї).

Загалом, вогнем української артилерії, уражено 8 причіпних гаубиць 2А65 «Мста-Б» калібру 152 мм.

Свої гармати загарбники розгорнули серед лісистої місцевості. Імовірно так вони намагалися приховати місцезнаходження своїх вогневих позицій.

Окрім гаубиць, також було ліквідовано особовий склад артдивізіону, автомобільну техніку, боєкомплект та фортифікаційні споруди російських окупантів.

Судячи з відео, виявлення розташування ворога та корегування української артилерії, здійснювалося за допомогою розвідувального безпілотника.

152-мм гаубиця 2А65 "Мста-Б"

Причіпна 152-мм гаубиця «Мста-Б» призначена для знищення артилерійських і мінометних батарей, танків та інших броньованих засобів, руйнування польових фортифікаційних та інших оборонних споруд, придушення живої сили.

Нагадуємо, що Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України нещодавно показало, як самохідні артилерійські установки «Акація» калібру 152 мм, працюють на Донбасі.

Воїни окремого артилерійського підрозділу ДШВ ЗСУ щоденно завдають вогневих ударів по противнику знищуючи російських окупантів та їхню бойову техніку.

Артилерія Війна з Росією Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ МСТА-Б Сухопутні війська ЗСУ Україна