fbpx
Артилеристи бригади Якова Гандзюка вдосконалюють свої вміння

Артилеристи бригади Якова Гандзюка вдосконалюють свої вміння

184 Навчальний центр 59 бригада ЗСУ Академія імені Петра Сагайдачного Артилерія ЗСУ Навчання Україна

Днями військовослужбовці артилерійського підрозділу 59 окремої мотопіхотної бригада імені Якова Гандзюка, провели тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила прес-служба частини.

Наші воїни-артилеристи завжди готові будь-якої миті прийти на допомогу побратимам-піхотинцям і за потреби завдати нищівного удару противнику. Щоб у реальних бойових діях усе пройшло чітко і злагоджено, бійці постійно тренуються, вдосконалюючи здобуті навички, зазначили у повідомленні.

Під час навчань воїни відпрацювали питання підготовки підрозділу до ведення бойових дій, зайняття підготовлених та непідготовлених вогневих позицій, нанесення вогневого ураження противнику.

Варто нагадати що цьогорічні випускники артилеристи Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройдуть додаткову посилену підготовку у військах.

Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАСВ.

Насичено і динамічно відбувається стажування курсантів. Не виняток і майбутні офіцери-артилеристи.

«Якщо в останні роки стажування курсантів тривало на базі 184-го навчального центру, то тепер і в бойових бригадах ЗС України. Твердо переконаний: це дуже важливо для становлення майбутніх офіцерів», — зазначив полковник Артем Дзюба.

Що ж стосується стажування в навчальному центрі на Львівщині, то тут понад два десятки курсантів практикуються в навчальному артилерійському полку.

«Третьокурсники стажуються в чотирьох навчальних дивізіонах: розвідувальному, самохідному, реактивному і причіпної артилерії. За місяць вони мають у повному обсязі опанувати посаду командира взводу. Також у них е хороша нагода підняти методичний рівень як керівника заняття чи викладача. Адже тут вони проводять планові заняття з військовиками, які прибули в частину для здобуття відповідного фаху»,- розповів викладач, кафедри наземної артилерії Олександр Мельников.

Курсанти львівської академії переймають досвід від досвідчених контрактників та діляться своїм.

«Приїхав у Старичі, щоб пройти базову підготовку на посаду командира міномета. Поряд стажуються курсанти Львівської академії як командири взводів. Зауважу, що вони підходять до справи з ентузіазмом, бажанням, досвід бойових дій, підказуємо деякі практичні моменти, складовій. Тобто у нас е ефективна взаємодія. Ми вчимося один в одного, і кожен бере щось для себе мені це дуже подобається», — прокоментував старший сержант Богдан Ворон.

184 Навчальний центр 59 бригада ЗСУ Академія імені Петра Сагайдачного Артилерія ЗСУ Навчання Україна