fbpx
Артилеристи показали як РСЗВ наносять удар по російським окупантам

Артилеристи показали як РСЗВ наносять удар по російським окупантам

81 бригада ДШВ Артилерія Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Донбас Донецька область Україна

Українські артилеристи показали, як реактивні системи наносять вогневе ураження по позиціям російських загарбників на Донеччині.

Відео бойової роботи опублікували на сторінці Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України у Facebook.

По позиціям супротивника у Донецькій області працював підрозділ реактивної артилерії 81-ї бригади ДШВ.

Удар по окупантам наносили реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 «Град» калібру 122 мм.

“Воїни реактивного артилерійського підрозділу 81 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України продовжують щоденно завдавати втрат російським окупантам та знищувати їхню техніку”, – зазначили у Командуванні ДШВ ЗСУ.

Бойові машини зайняли позиції та здійснили пуски реактивних снарядів по визначеним координатам.

Судячи з відео, у виявленні та наведенні реактивної артилерії брали участь безпілотники. Один з яких зафіксував результати удару по позиціям росіян.

Була зафіксована палаюча бронетехніка військових Росії, яка розмістилася у лісистій місцевості.

БМ-21 «Град» ЗСУ

БМ-21 «Град» — реактивна система залпового вогню калібру 122 мм. Розроблена в СРСР, випускалася на базі шасі вантажівки Урал-375. Система призначена для ураження живої сили, озброєння та військової техніки на максимальній дальності до 40 км.

Бронеавтомобілі Козак-2М 81 десантно-штурмової бригади

Офіційно 81-а окрема аеромобільна бригада Десантно-штурмових військ базується у містах Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ та Полтава — переважна більшість в районі, безпосередньо прилеглому до зони бойових дій у Донецькій області.

Бригада була сформована після початку російської агресії, восени 2014 року.

Бойове хрещення особовий склад бригади отримав наприкінці 2014 — на початку 2015 року, під час оборони Донецького аеропорту і прилеглих до нього районів.

81 бригада ДШВ Артилерія Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Донбас Донецька область Україна