fbpx
Артилеристи розповіли про застосування РСЗВ RM-70 Vampire на Донеччині

Артилеристи розповіли про застосування РСЗВ RM-70 Vampire на Донеччині

Артилерія Війна з Росією Війна на Донбасі Донецька область ЗСУ РСЗВ РСЗВ «Град» Україна

Українські воїни-артилеристи у Донецькій області уражають ворожі цілі з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) RM-70 Vampire.

Військові розповіли АрміяInform про свою роботу.

Ці РСЗВ накривають великі ділянки території та знищують техніку й особовий склад противника.

Зазначається, що реактивна система залпового вогню Vampire калібру 122 мм має свої переваги.

За словами військових, RM-70 швидка у відпрацюванні та застосуванні, а також дозволяє оперативно покинути вогневу позицію після відпрацювання по заданій цілі.

“Нещодавно мій розрахунок знищив самохідну артилерійську установку 2С3 «Акація». А у вересні наш артилерійський підрозділ залучався до знищення ворожого взводу Д-20. Тоді ми разом з іншими артилерійськими батареями відразу знищили три гармати”, — розповів командир артилерійського підрозділу.

Військові пояснюють, що зазвичай на вогневу позицію виїжджає шестеро людей: топогеодезист орієнтує машину, бойовий розрахунок наводиться й виставляє приціл, а старший офіцер батареї керує виконанням бойових завдань.

“Наш розрахунок настільки злагоджений, що старший навідник може замінити водія чи командира бойової машини, а номер обслуги може виконувати обов’язки навідника”, — розповідає воїн бригади Владислав.

Роботу РСЗВ і загалом артилерії корегують оператори БПЛА. Воїни додають, що готові щоденно завдавати вогневого ураження для якнайшвидшого звільнення Донеччини від російських окупантів.

“Вони допомагають нам виявляти цілі і наводитись на них. Але найохочіше ми чекаємо на результати виконаної нами роботи. Для моїх воїнів знищений ворожий екіпаж техніки чи особовий склад — найбільша винагорода і мотивація”, — зазначив командир артилерійського підрозділу.

Артилеристи розповіли, що максимальна дальність пострілу залежить від снарядів і може сягати від 20 до 40 кілометрів. Пускова установка, яка має броньовану кабіну для екіпажу, здатна вести одиничний і залповий вогонь. У ЗМІ припускають, що ці системи Україні надала Чеська Республіка.

Воїни додають, що їм значно допомагає те, що RM-70 возить ще один комплект реактивних снарядів, що дає можливість швидко перезаряджатись і продовжити працювати. Для відпрацювання по цілі вдень військовим потрібно 5–7 хвилин.

Артилерія Війна з Росією Війна на Донбасі Донецька область ЗСУ РСЗВ РСЗВ «Град» Україна