fbpx
Асоціація виробників озброєння та військової техніки спростовує інформацію про АСУ «Дзвін»

Асоціація виробників озброєння та військової техніки спростовує інформацію про АСУ «Дзвін»

Генеральний штаб ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) ОПК Україна

Асоціація виробників озброєння та військової техніки України спростовує розповсюджену інформацію оприлюднену BihusInfo стосовно результатів виконання дослідно-конструкторських робіт (ДКР) по АСУ (автоматизованій системі управління), шифр «ДЗВІН-АС».

Стосовно цього у Асоціації випустили офіційний прессреліз, повідомляє Мілітарний.

Нагадаємо, що матеріал базувався на проведеному аудиті та складеному по ньому звіті.

Як зазначається у офіційному прессрелізі Асоціації, комісія проводила внутрішній аудит Управління розвитку автоматизації Апарату Головнокомандувача Збройних сил України за період 01.01.2016 по 01.12.2020.

Предмет та тема аудиту (за його змістом): здійснення Управлінням розвитку і автоматизації Апарату Головнокомандувача Збройних Сил України заходів з супроводження під час виконання ДКР «Дзвін-АС».

Члени аудиторської групи доступу до розроблених в ході виконання ДКР матеріалів (документації, програмного забезпечення та т.і.) не мали, та за їх отриманням до Виконавця ДКР – ТОВ «ЕВЕРЕСТ ЛІМІТЕД» не звертались, – пояснили в Асоціації виробників озброєння та військової техніки України.

Автоматизована система управління військами «ДЗВІН-АС»

В Асоціації вказують, що листів по допуску представників аудиторської групи на територію ТОВ «ЕВЕРЕСТ ЛІМІТЕД» з метою проведення аудиту до Виконавця не надходило.

Тобто члени комісії аудиту, не досліджуючи повністю ані основні документи, ані самі дослідні зразки (апаратне і програмне забезпечення), виклали в звіті висновки, зроблені виключно на основі недостовірної інформації , яку отримали з невідомих джерел.

В період виконання державного контракту на виконання ДКР і в подальшому товариство-виконавець не приховувало жодної інформації про хід і порядок виконання ДКР, попередні етапи якої були прийняті без зауважень, –

У Асоціації нагадали, що саме через неналежне виконання Міністерством оборони України взятих на себе по державному контракту зобов’язань, ТОВ «ЕВЕРЕСТ ЛІМІТЕД» вимушено було звернутись до Господарського суду м.Києва, яким за позовом останнього відкрито провадження у справі №910/19348/20.


Що спростовується: Система управління ЗСУ за 580 млн має безліч проблем – Bihus.Info


ТОВ «ЕВЕРЕСТ ЛІМІТЕД» – розробник та інтегратор технологій, продуктів та сервісів спеціального призначення для потреб оборонного сектору, зокрема, у галузі створення автоматизованих систем управління та систем зв’язку.

Генеральний штаб ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) ОПК Україна