fbpx
Austal представила дизайн нового десантного корабля

Austal представила дизайн нового десантного корабля

Austal ВМФ США Десантні катери та кораблі Світ Суднобудування США Флот

Суднобудівна компанія Austal представила дизайн нового десантного корабля.

Про це інформує Мілітарний.

Компанія Austal презентувала свій новий легкий військовий корабель-амфібію (LAW) для потреб ВМФ США, пише Naval News. Пропозиція розроблена для того, щоб задовольнити вимоги щодо майбутньої програми закупівлі 35 нових кораблів-амфібій, призначених для підтримки Корпусу морської піхоти США.

“Легкий військовий корабель-амфібія забезпечить ВМФ США підвищену гнучкість для операцій та розгортання Корпусу морської піхоти США та підрозділів спеціальних операцій на віддалених необладнаних портах та узбережжях”, – повідомили у Austal.

Легкий десантний корабель розрахований на запас ходу 4000 миль без дозаправки з гарною морехідністю для переходів на великі відстані у відкритому океані.

Основними особливостями конструкції є невелика осадка, можливість застосовувати носову апарель корабля для висадки особового складу і техніки морської піхоти, система самооборони, можливість поповнення запасів у морі а також розміщення безпілотних авіаційних систем.

Корабель має довжину 120 метрів з водотоннажністю 4500 тонн.

Зазначимо, що ВМФ США уклали контракти на “концептуальне проектування” з п’ятьма компаніями для легкого корабля-амфібії для відбору дизайну зі суднобудівними компаніями Fincantieri, Austal USA, VT Halter Marine, Bollinger та TAI Engineers.

За баченням ВМФ США, легкий військовий корабель-амфібія призначений для заповнення прогалин у можливостях між великими багатофункціональними кораблями-амфібіями та меншими десантними кораблями малої дальності на повітряній подушці.

Окрім того, компанія Austal USA отримала контракт вартістю 44 мільйони доларів США на проектування, закупівлю, впровадження виробництва та демонстрацію автономних можливостей швидкісного експедиційного транспорту EPF (Expeditionary Fast Transport).

USNS Newport (T-EPF-12). Фото з відкритих джерел

Роботи по впровадженню технологій автономності судна проводитимуться на USNS Apalachicola, що є 13-м швидкісним експедиційним транспортом, який зараз будується на суднобудівному заводі Austal USA Mobile, штат Алабама.

Генеральний директор Austal Limited Педді Грегг сказав, що довгоочікуваний контракт є ще одним важливим, стратегічним кроком на шляху розширення можливостей автономного судна.

Austal ВМФ США Десантні катери та кораблі Світ Суднобудування США Флот