fbpx
«Авіакон» передав Збройним силам України модернізований гелікоптер Мі-8МТ

«Авіакон» передав Збройним силам України модернізований гелікоптер Мі-8МТ

Авіаремонт Авіація Гелікоптери ЗСУ Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» Ми-8/17/171 Модернізація Україна

Авіаремонтний завод «Авіакон» передав Збройним силам України модернізований гелікоптер Мі-8МТ.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення пресслужби ДК «Укроборонпром» стало відомо, що на державному підприємстві «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», завершили капітальний ремонт і модернізацію вертольота Мі-8МТ і передали його до Збройних сил України.

Під час оновлення повітряної машини було посилено захист вертольота та членів екіпажу від ракет з інфрачервоними головками самонаведення та стрілецької зброї, також вдосконалено радіонавігаційне обладнання та покращено можливості виконувати десантні й пошуково-рятувальні операції.

У рамках модернізації встановлено два комплекти супутникової навігаційної системи, радіолокаційний відповідач, аварійний радіомаяк і твердотільний аварійно-експлуатаційний реєстратор польотної інформації з можливістю запису переговорів членів екіпажу. Це дає змогу виконувати польоти на міжнародних повітряних лініях відповідно до вимог ІСАО.

Окрім цього, передбачено швидке доукомплектування машини новітнім метеолокатором, завдяки якому можна використовувати техніку у складних метеорологічних умовах.

Гелікоптер Мі-8МТ відремонтований та модернізований на ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон»

У квітні цього року, армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ отримала відремонтований та модернізований гелікоптер Мі-8МТ. Машину оснастили сучасним радіовисотоміром, високонадійною короткохвильовою радіостанцією. Також, вертоліт отримав систему десантування у два потоки через вантажні стулки та авіаційний пошуковий прожектор.

ДП «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» спеціалізується на капітально-відновлювальному ремонті, переобладнанні та модернізації вертольотів Мі-2, Мі-8, Мі-17, Мі-24, Мі-35 і Мі-26 всіх модифікацій та їх обладнання, має право на серійний ремонт та модернізацію вертольотів Мі-14.

Мі-8 МТВ-1 переданий до Сухопутних військ ЗСУ

«Авіакон» – єдине в Україні підприємство, яке володіє технологією повного циклу капітального ремонту вертольотів конструкції М.Л. Міля (за винятком ремонту головних редукторів та авіаційних двигунів) та робіт з переобладнання і модернізації.

Мі-8 (з кодифікації НАТО: Hip) –  багатоцільовий гелікоптер, розроблений ОКБ М. Л. Миля на початку 1960-х років. Один з найбільш масових дводвигуних гелікоптерів у світі, а також входить до списку найбільш масових вертольотів в історії авіації. Широко використовується для виконання безлічі цивільних і військових завдань.

Багатоцільові гелікоптери Мі-8 Сухопутних військ

Льотно-технічні характерістики.

Екіпаж 3 чол.
Максимальна швидкість 250 км/год
Крейсерська швидкість 225 км/год
Максимальна висота польоту 4500 м.Дальність польоту в трансп. варіанті 465 км.
Дальність польоту з 28 пасажирами (резерв палива на 20 хв. Польоту) 500 км.

Авіаремонт Авіація Гелікоптери ЗСУ Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» Ми-8/17/171 Модернізація Україна