fbpx
Авіаносець США призупинив похід в Тихому океані через Covid-19

Авіаносець США призупинив похід в Тихому океані через Covid-19

COVID19 Авіаносці ВМФ США США Тихий океан Флот

Керівництво ВМФ США прийняло рішення призупинити похід авіаносця USS Theodore Roosevelt (CVN-71) в Тихому океані, причиною цьому стали нові випадки захворювання на вірус Covid-19 серед моряків авіаносця.

Про це пише ресурс Defense News.

Як наслідок, USS Theodore Roosevelt (CVN-71) перебуватиме на Гуамі поки всі моряки корабля не пройдуть тестування на Covid-19. Мова йде про більше 5 тисяч осіб.

Цікаво, що в.о. Міністра флоту США Томас Модлі відмовився уточнювати скільки іще моряків захворіли після інфікування вірусом Covid-19.

Видання The Wall Street Journal повідомило про те, що загалом вже в 23 моряків на авіаносці USS Theodore Roosevelt (CVN-71) виявлена нова хвороба. Хоча іще в вівторок кількість хворих складала лише 3 особи.

Авіаносець USS Theodore Roosevelt (CVN 71)

Востаннє авіаносець USS Theodore Roosevelt (CVN-71) заходи в вєтнамський порт Дананг 15 днів тому. Проте в командуванні ВМФ США вважають, що поява вірусу на кораблі не обов’язково пов’язана із відвідуванням порту. Адже на час перебування в Дананзі в В’єтнамі було лише 16 офіційних випадків захворювання на Covid-19. І всі випадки реєстрували в Ханої.

Окремо в.о. міністра флоту США Томас Модлі заявив про те, що авіаносець залишається в повній бойовій готовності і готовий виконати необхідні завдання в разі потреби.

COVID19 Авіаносці ВМФ США США Тихий океан Флот