fbpx
Авіатори ДПСУ освоюють гелікоптери AIRBUS H125

Авіатори ДПСУ освоюють гелікоптери AIRBUS H125

Airbus Airbus H125 Авіація Гелікоптери ДПСУ Європа Світ Україна Франція

У Франції готують екіпажі та персонал що будуть експлуатувати гелікоптери AIRBUS H125 в Держприкордонслужбі України.

Про це повідомляє ДПСУ.

Прикордонники очікують на нові вертольоти AIRBUS H125 та вчаться їх експлуатувати.

У повідомленні йдеться, “що на виробничо-тренувальній базі Airbus Helicopters персонал льотних підрозділів Держприкордонслужби має широкі можливості детально ознайомитися з роботою всіх елементів гвинтокрилих машин. У підготовці також ефективно використовуються різноманітні тренажери-симулятори”.

Зазначається, що у місті Байонна (Bayonne) чотири механіки авіаційних підрозділів Держприкордонслужби навчаються обслуговувати двигуни вертольотів AIRBUS.

Ще дев’ять українських прикордонників цього року пройшли підготовку в місті Маріньян (Marignane). Семеро – це механіки, які спеціалізуються на обслуговуванні планерів цих вертольотів, один з них – механік-інструктор. Ще два авіоніки-інструктори отримали необхідні знання та досвід з обслуговування електро-, радіообладнання гелікоптера. Інструктори зможуть готувати фахівців відповідного профілю вже в Україні.

Повідомляється, що Держприкордонслужба України майже півтора року експлуатує два гвинтокрили AIRBUS H125, на яких уже налітали понад 650 годин. “Ці машини зарекомендували себе надійними та економними в експлуатації. Вже найближчим часом прикордонне відомство отримає ще два таких гелікоптери, які прибудуть з Франції уже з відповідним моніторинговим обладнанням для повітряного патрулювання кордону. А до кінця року очікується, що в складі авіаційних підрозділів Держприкордонслужби буде вже 12 вертольотів AIRBUS”.

У службі повідомляють, що для Н125 прикордонники уже облаштували два ангари у Харківській області, по одному ангару в Сумській області та Києві. Тривають роботи зі спорудження ангара у Чернігівській області.

Два гелікоптери Airbus Helicopter H–125, які ДПСУ отримала на початку 2020 року. Обидві повітряні машини наразі використовуються для навчання льотного складу та технічного персоналу Одеської та Харківської авіаескадрилей.

Airbus Helicopters H125

Легкий однодвигунний універсальний вертоліт. За високу швидкість, маневреність і компактні розміри повітряне судно отримало прізвисько Écureuil – «Білка».

Вертоліт був створений французькою компанією Aérospatial. Пізніше державний концерн став частиною Eurocopter, який, своєю чергою, влився в Airbus. Після перейменування Eurocopter в Airbus Helicopters AS350 отримав нове ім’я – H125.

Airbus Helicopter H–125. Фото: ДПСУ

Нагадаємо, що у рамках виконання міжурядової угоди з Французькою Республікою Україна має поповнитися 55 новими зразками авіатехніки. З них ДПСУ отримає 24 нових вертольоти.

Більш детально про контракт на французькі гелікоптери для МВС України дивіться у Мілітарному подкасті:

Airbus Airbus H125 Авіація Гелікоптери ДПСУ Європа Світ Україна Франція