fbpx
Авіація спеціальних операцій США замовила шість додаткових MH-47G

Авіація спеціальних операцій США замовила шість додаткових MH-47G

Boeing CH-47 Chinook Авіація Гелікоптери Закупівлі Світ США

Командування авіації спеціальних операцій армії США замовило шість додаткових гелікоптерів MH-47G Block II Chinook.

Про це інформує Мілітарний.

Компанія Boeing побудує шість транспортних MH-47G Block II в рамках контракту на 246,48 мільйонів доларів. Постачання повітряних суден планується розпочати у 2023 році. Угода включає запасні частини.

Наразі, з цим додатковим замовленням, Boeing має виготовити 30 гелікоптерів MH-47G Block II Chinook, чотири з яких уже поставлені.

Ці гелікоптери будуть першими, які включатимуть нову активну паралельну підсистему приводу (APAS), систему місій, яка допомагає пілотам виконувати більш складні маневри, одночасно покращуючи безпеку та надійність польоту.

«APAS — це одна з багатьох можливостей наступного рівня, яка дозволяє Chinook доставляти більше корисного навантаження — швидше, далі й розумніше», — сказав Енді Буілта, віце-президент Boeing і менеджер програми H-47.

MH-47G Block II Chinook також має покращену структуру та знижену ваги, за рахунок нових легших паливних баків, які підвищують продуктивність та ефективність.

У жовтні, Boeing також уклала з військовими США контракт на виробництво перших модернізованих транспортних гелікоптерів CH-47F Chinook Block II.

Армія підписала угоду на 136 мільйонів доларів на поставку перших гелікоптерів. Також було укладено попередній контракт на закупівлю в розмірі 29 мільйонів доларів на другу серійну партію CH-47F Block II.

Boeing зайнявся розробкою модернізованого варіанту CH-47F, що отримав позначення Block II, у 2017 році.

CH-47F Chinook Block II. Фото: Boeing

Оновлена версія відрізняється від базової широким використанням композитів в конструкції лопатей несучих гвинтів і більш потужними двигунами.

Це дозволило підвищити вантажопідйомність машини на 1,8 тонни. Крім того, Block II отримав оновлену бортову електроніку, більш потужні генератори й паливну систему, в якій три баки розміщені всередині однієї ємності.

Boeing CH-47 Chinook Авіація Гелікоптери Закупівлі Світ США