fbpx
Австралія купує EA-18G для заміни згорілого літака

Австралія купує EA-18G для заміни згорілого літака

Boeing Авіація Австралія Закупівлі Королівські ПС Австралії США

Австралія придбає літак РЕБ EA-18G Growler американського виробництва для заміни аналогічного літака, що згорів.

Про це інформує Мілітарний.

Державний департамент США, 30 вересня ухвалив рішення про схвалення продажу уряду Австралії літака EA -18G та супутніх послуг і відповідного обладнання вартістю 125 мільйонів доларів.

Агентство з питань оборонного співробітництва в галузі безпеки, надало необхідну сертифікацію, яка сповіщає Конгрес про можливий продаж.

Літак РЕБ EA-18G "Гроулер"

Літак РЕБ EA-18G Growler буде поставлений зі складу ВМФ США. Цей літак замінить австралійський EA-18G з номером A46-311, який був втрачений.

Інцидент з австралійським літаком EA-18G стався у США на авіабазі Нелліс в штаті Невада, 27 січня 2018 року під час міжнародних навчань Red Flag 18-1.

В результаті спалаху правого двигуна при зльоті літак отримав збитки, які повністю виключили можливість відновлення машини.

Запропонований продаж буде підтримувати цілі зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів.

Австралія є ​​одним з найважливіших союзників США у Західній частині Тихого океану. Стратегічне розташування цієї країни значно сприяє забезпеченню миру та економічної стабільності в регіоні.

Літак EA-18G призначений для ведення радіотехнічної розвідки, постановки перешкод РЛС та системам зв’язку противника, знищення РЛС протирадіолокаційними ракетами HARM.


Літак РЕБ EA-18G Growler


Бортова апаратура EA-18G дозволяє ідентифікувати і пеленгувати джерела електромагнітного випромінювання. Літак здатний діяти як автономно, так і у взаємодії з іншими літаками в єдиному інформаційному полі та є в повній мірі «мережоцентричним» літаком.

Boeing Авіація Австралія Закупівлі Королівські ПС Австралії США