fbpx
Австралія купує танки Abrams та іншу бронетехніку на 2,5 млрд доларів

Австралія купує танки Abrams та іншу бронетехніку на 2,5 млрд доларів

Австралія Бронетехніка Закупівлі Світ США Танк Танк "Abrams"

Австралія купує у Сполучених Штатів нові танки M1A2 Abrams та іншу бронетехніку на 2,5 мільярда доларів.

Про це інформує Мілітарний.

Австралія вирішила придбати у США понад 120 одиниць військової техніки, серед яких танки Abrams у найсучаснішій версії M1A2 SEP V3 та інша бронетехніка вартістю 3,5 мільярда австралійських доларів (приблизно 2,5 млрд доларів США) у рамках масштабної модернізації збройних сил, пише Sydney Morning Herald.

Укладання угоди з урядом США відбулося по лінії американської програми міжурядових закордонних військових продаж Foreign Military Sales (FMS). Раніше Державний департамент США схвалив потенційні угоди з Австралією на продаж озброєння.

Закупівлі проведені в рамках програм міністерства оборони Австралії з модернізації парку основних танків (LAND 907 Phase 2) та придбання броньованих інженерних машин (LAND 8160 Phase 1).

Танки M1A2 SEP v3 (Abrams) 3-ї бронетанкової бригади США. Фото: ЗС США

Окрім 75 танків M1A2 SEP V3 Abrams, йдеться про 29 броньованих інженерних машин M1150 Assault Breacher Vehicles (ABV), 18 танкових мостоукладальників M1074 Joint Assault Bridges (JAB) та шести броньованих ремонтно-евакуаційних машин (БРЕМ) М88А2 Hercules.

Перші поставки техніки в рамках угоди мають відбутися у 2024 році, з досягненням початкової оперативної готовності у 2025 році.

Австралія

Нові танки M1A2 SEP V3 прийдуть на зміну 59 танкам M1A1 SA Abrams, що зараз перебувають на озброєнні австралійської армії, вони були куплених Австралією в 2006 році з наявності збройних сил США разом з сімома БРЕМ.

Нещодавно Австралія підписала угоду на закупівлю 30 самохідних артилерійських установок (САУ) K9 Thunder, що отримали місцеве іменування AS9 Huntsman. Окрім артустановок придбають транспортно-заряджаючі машини K10 (ARV) до них.

Оновлення танка M1A2 SEP V3 Abrams охоплює встановлення новітнього комплексу засобів радіозв’язку JTRS (Joint Tactical Radio System), що дозволяє підтримувати радіозв’язок з усіма елементами та бойовими одиницями перспективної бойової бригадної групи Армії США.

Танки M1A2 SEP v3 (Abrams) 3-ї бронетанкової бригади США. Фото: ЗС США

До складу системи управління вогнем включається апаратура ADL для ведення вогню з використанням двох типів пострілів – багатоцільового ХМ1147 (Advanced Multi-Purpose) з програмованим детонатором і бронебійного підкаліберного Advanced Kinetic Energy.

Для армії США встановлюється модифікований комплекс активного захисту Rafael Trophy HV.

Австралія Бронетехніка Закупівлі Світ США Танк Танк "Abrams"