fbpx
Австралія отримала перший модернізований C-130J Super Hercules

Австралія отримала перший модернізований C-130J Super Hercules

C-130 Lockheed Martin Авіація Австралія Королівські ПС Австралії Модернізація Світ

Повітряні сили Австралії отримали перший модернізований C-130J, який був оновлений до стандарту Block 8.1.

Про це інформує Мілітарний.

Модернізований транспортний літак C-130J Super Hercules прибув до Австралії на авіабазу у Річмонді минулого місяця, повідомили у міноборони країни.

Літак модернізували до стандарту Block 8.1 у Сполучених Штатах компанією Lockheed Martin за підтримки повітряних сил США.

Інші 11 C-130J, будуть модернізовані в Австралії компанією Airbus Australia Pacific.

Оновлення транспортного літака версії Block 6.1 до Block 8.1 передбачає встановлення нового апаратного та програмного забезпечення, яке підвищить безпеку польотів, включаючи зміни в навігаційних системах для забезпечення більшої точності під час здійснення посадки.

На модернізованому літаку покращуються системи навігації та внутрішнього зв’язку, системи ідентифікації та забезпечується уніфікація авіаційних систем для покращення сумісності всього парку літаків.

Блок 8.1 забезпечує відповідність австралійських C-130J Hercules останнім світовим правилам управління повітряним рухом і запроваджує оновлені системи для польотів у коаліційних операціях.

Оновлення також включає зміни в навігаційних системах літака, які забезпечать більшу точність під час заходів на посадку, а також при доставці вантажу в зону висадки.

Повітряні сили Австралії мають свій флот з 12 C-130J Hercules з 1999 року. Літак забезпечує середню тактичну можливість повітряних перевезень для Сил оборони Австралії між меншими C-27J Spartan і більший C-17A Globemaster III.

C-130J-30 Super Hercules Ізраїлю. Фото: Liav Zimelman www.airliners.net

Lockheed Martin C-130J Super Hercules – чотиримоторний турбогвинтовий військово-транспортний літак. Він є комплексним оновленням C-130 Hercules з новими двигунами, кабіною екіпажу та іншими системами. Більше 400 літаків C-130J було поставлено до 17 країн. Літак є найновішою версі C-130 Hercules та єдиною модифікацією, яка знаходиться у виробництві.

UH-60 «Black Hawk» на тренуваннях ССО. Вересень 2020. Фото: Генштаб ЗСУ

Також, Австралія замінить багатоцільові гелікоптери MRH-90 Taipan від європейської компанії Airbus на UH-60M Black Hawk виробництва американської компанії Sikorsky.

C-130 Lockheed Martin Авіація Австралія Королівські ПС Австралії Модернізація Світ